Κοινή δήλωση των επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ανατολικής και Δυτικής Σάμου

Κοινή δήλωση των επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ανατολικής και Δυτικής Σάμου

"Με μια απόφαση-πρόκληση  που παραπέμπει σε αλήστου μνήμης εποχές του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», η κυβέρνηση της Ν.Δ επιτάσσει-καταπατά ολόκληρες περιοχές,  καταστρέφει ιδιοκτησίες, βιοτεχνικές εγκαταστάσεις και γεωργική γη, προκειμένου να κατασκευάσει στρατόπεδα – φυλακές για πρόσφυγες και μετανάστες, κάνοντας τα νησιά τόπους μόνιμου μαζικού εγκλωβισμού ανθρώπων που ζητούν σωτηρία από τους πολέμους και την εξαθλίωση.

Είναι η συνέχεια της ίδιας πολιτικής που απλώνει δίχτυα- φράγματα στο Αιγαίο τα οποία θα πνίγουν ανθρώπους και θα αποτελούν μόνιμο κίνδυνο για τη ναυσιπλοϊα. Της πολιτικής που στρατολογεί ανθρωποφύλακες για τη «φύλαξη» των συνόρων, που έχουν γίνει στο μεταξύ «σουρωτήρι» από το ΝΑΤΟ και τη «σύμμαχο»Τουρκία. 

Είναι συνέχεια της ίδιας πολιτικής που όχι μόνο ανέχεται αλλά συντηρεί και ενισχύει, με τη συμμετοχή της χώρας μας, τις επεμβάσεις των ΗΠΑ, της Ε.Ε, του ΝΑΤΟ και τη κατοχή ξένων χωρών, προκαλώντας τον ξεριζωμό  εκατομμυρίων ανθρώπων και το προσφυγικό κύμα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, ακολουθεί και επεκτείνει την πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που σε μια νύχτα έβαλε το στρατό να φτιάξει τις εγκαταστάσεις του χοτ σποτ στη πόλη της Σάμου, παρά τις συνέπειες του εγκλωβισμού που ήταν άμεσα ορατές με τη συμφωνία Ε.Ε – Τουρκίας, την οποία προσυπέγραψε.

Είναι η θετική απάντηση της κυβέρνησης στα μισαλλόδοξα ακροδεξιά κηρύγματα «περί εισβολέων που θα αλλοιώσουν τα χαρακτηριστικά του έθνους και θα παραδώσουν τα νησιά στον Ερντογάν». Ποιοι; Οι πρόσφυγες και μετανάστες που δεν θέλουν να μείνουν ούτε λεπτό στα νησιά και στην Ελλάδα, αλλά ζητούν διέξοδο προς τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες  και τους οποίους οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, έκαναν και κάνουν ό,τι μπορούν να τους εγκλωβίσουν στα νησιά.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση των δήμων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου, η απόφαση της επίταξης και της κατασκευής γιγαντιαίων φυλακών στα νησιά δημιουργεί επικίνδυνα τετελεσμένα και πρέπει να χαρακτηριστεί απαράδεκτη από τους κατοίκους, τους φορείς και τα δημοτικά συμβούλια. 

Να μην συμμετέχουν οι δήμαρχοι στις συσκέψεις της Πέμπτης (13-2-2020) στην Αθήνα.  Δεν υπάρχει πεδίο συζήτησης με την κυβέρνηση κάτω απ' αυτές τις συνθήκες, παρά μόνο αγώνας διεκδικητικός, αποφασιστικός στην κατεύθυνση:

Να υπάρξει τώρα απεγκλωβισμός όλων των προσφύγων και μεταναστών.

Να κλείσουν τώρα όλα τα hot spot στα νησιά, να μην ανοίξουν νέα, ούτε κλειστά ούτε ανοικτά. 

Να μεταφερθούν πρόσφυγες και μετανάστες σε ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας στην ηπειρωτική χώρα, τα οποία να λειτουργούν με κρατική ευθύνη χωρίς την εμπλοκή των ΜΚΟ, όπου θα εξετάζονται τα αιτήματά τους και θα μεταβαίνουν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους".

ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΙΧΑΣ – ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΣΜΑΣ

The post Κοινή δήλωση των επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ανατολικής και Δυτικής Σάμου appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2SjIvxa
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη