Η απάντηση του Δένδια στον Ερντογάν: Καμία συνεννόηση για το θέμα των Ιμίων

Θέση σχετικά με τις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τα Ίμια, πήρε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

Ο κ. Δένδιας απαντώντας στις αιτιάσεις του Τούρκου προέδρου, ότι «δηλώσαμε [σ.σ. οι Τούρκοι] πως αν γίνει κάποια κίνηση όπως στο παρελθόν τότε θα απαντήσουμε διαφορετικά και θα δείτε πως αν η Ελλάδα δεν κάνει κάτι στα Καρντάκ (Ιμια) δεν θα γίνει και από την πλευρά μας», επεσήμανε:

«Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα σε κανέναν Έλληνα υπουργό να έχει συνεννοήσεις με την τουρκική πλευρά. Για να είμαι ειλικρινής μαζί σας, πολλές φορές εκφράζεται ευχές για τη μη δημιουργία εντάσεων. Αλλά ούτε εμείς, ούτε καμία άλλη ελληνική κυβέρνηση, δεν μπορεί να αποδεχθεί γκριζοποίηση των περιοχών του Αιγαίου».

Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε και στο Ορούτς Ρέις λέγοντας σημείωσε ότι δεν υπήρξε επεισόδιο γύρω από τον συγκεκριμένο πλου... ενώ σε ότι αφορά τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν στην κοινή γνώμη για τις αναφορές από κυβερνητικά χείλη ότι το πλοίο «παρασύρθηκε εν μέρει και από τον καιρό» είπε με νόημα « δεν νομίζω ότι αριστεύσαμε στην επικοινωνία για το συγκεκριμένο ζήτημα».

Σε ερώτηση για τον κίνδυνο θερμό επεισοδίου, ο Νίκος Δένδιας είπε: «ευλπιστώ ότι η Τουρκία δεν έχει σχεδιάσει κάτι τέτοιο. Αντιμετωπίζουμε την Τουρκία και με τα δύο σενάρια. Είτε ότι επιθυμεί να συζητήσουμε είτε να μας εξωθήσει στα άκρα... Τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν ενδείξεις αποκλιμάκωσης Σε κάθε περίπτωση μπορούμε και μόνοι μας. Δεν θα είμαστε όμως μόνοι μας» σημείωσε.via Press24.gr https://ift.tt/2OvzPRS
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.