Γεννηματά: "Επίθεση" σε Μητσοτάκη και Τσίπρα από την Κομοτηνή

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, παραβρέθηκε απόψε σε εκδήλωση - κοπή πίτας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης - και στον χαιρετισμό της υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι η « κυβέρνηση της ΝΔ στηρίζει το αφήγημά της για την ανάπτυξη στη γαλάζια λιτότητα: υπερπλεονάσματα, απολύσεις, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, κοινωνικά φιλοδωρήματα, ξένες επενδύσεις που δεν έρχονται, απροστάτευτη η Α' κατοικία. Το ΕΣΠΑ λιμνάζει, οι μικρομεσαίοι αναζητούν χρηματοδότηση με το μικροσκόπιο, οι συνταξιούχοι εμπαίζονται, οι δημόσιες επενδύσεις μειώνονται».

Ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση η κυρία Γεννηματά επεσήμανε ότι τα μεγάλα θέματα της οικονομίας παραμένουν ανοιχτά, η κοινωνία εξακολουθεί να έχει μια δύσκολη καθημερινότητα, το προσφυγικό υπάρχει κίνδυνος να εξελιχθεί σε εθνική τραγωδία και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι σε οριακό σημείο έντασης.

«Η κυβέρνηση των μεταρρυθμίσεων αποδείχθηκε κυβέρνηση των διευθετήσεων. Το είδαμε και στο μπάχαλο που δημιούργησε στο ποδόσφαιρο. Αδυνατεί να επιβάλλει το νόμο στα επιχειρηματικά συμφέροντα. Η εξυγίανση του χώρου απαιτεί τομές και όχι νταραβέρια κ. Μητσοτάκη», τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και συμπλήρωσε πως δεν είναι αυτή η κανονικότητα που αποζητούσε ο ελληνικός λαός. «Μοναδική εγγύηση για τη νέα αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος είναι μια ισχυρή κεντροαριστερά. Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής για μια πραγματικά προοδευτική κανονικότητα», ανέφερε.

Επέκρινε τη στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι «η διεύρυνση του "απ' όλα έχει ο μπαξές" του κ. Τσίπρα. Μα πιστεύει στ' αλήθεια κανείς, ότι ο κ. Τσίπρας κόπτεται για προοδευτικές συμμαχίες και συνεργασίες; Είναι ο ίδιος και η πολιτικά ετερόκλητη συμμαχία του που εξάγνισε την κυβέρνηση Καραμανλή για τη μαύρη τρύπα του χρέους και του ελλείμματος που οδήγησε στην κρίση και συνεργάστηκε με το παραδικαστικό κύκλωμα της δεξιάς. Ήταν δική του επιλογή να συγκυβερνήσει με ένα ακροδεξιό μόρφωμα που τελικά αφομοίωσε στους κόλπους του. Ήταν δική του απόφαση να εφαρμόσει σκληρές συντηρητικές πολιτικές.

Το αποτέλεσμα ήταν να ανοίξει διάπλατα το δρόμο στην επάνοδο της Δεξιάς, την οποία υποτίθεται τώρα κόπτεται να αναχαιτίσει αναζητώντας συμμάχους. Ήταν καθαρά δική του επιλογή να μαζέψει αποστάτες από τα αζήτητα της κεντροαριστεράς, μια τακτική που συνεχίζει και μετά τις εκλογές».

Για τα εθνικά θέματα και τις συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας η κυρία Γεννηματά υποστήριξε ότι η πολιτική του Ερντογάν απειλεί ευθέως την σταθερότητα και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή μας. «Επιβάλλεται εθνική εγρήγορση με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Ψυχραιμία λέει και η κυβέρνηση, αλλά ψυχραιμία δεν σημαίνει εφησυχασμός και πολύ περισσότερο να τρέχεις πίσω από τα γεγονότα. Μόνον όταν υπάρχει ένα αρραγές εθνικό μέτωπο, μπορεί η Ελλάδα να εκπέμπει αποφασιστικότητα και πυγμή, να διεκδικεί τη στήριξη των συμμάχων της και να μεταδίδει ενότητα και αυτοπεποίθηση στον λαό», υπογράμμισε.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής χαρακτήρισε και πάλι «γελοιότητα τα περί φραγμάτων στο Αιγαίο» για την αντιμετώπιση του Προσφυγικού-Μεταναστευτικού, καλώντας την κυβέρνηση να διαμορφώσει μια συνολική πολιτική αντιμετώπισης του προβλήματος κι όχι με προχειρότητα.

Πηγή: ΑΜΠΕ



via Press24.gr https://ift.tt/393Uncb
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη