Μηταράκης για επεισόδια στη Μόρια: Μπορεί να ήταν υποκινούμενα

Σε ενίσχυση των μέτρων φύλαξης προχωρούν οι ελληνικές αρχές, μετά και τα σημερινά επεισόδια που έλαβαν χώρα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, σημειώνει ο Νότης Μηταράκης.

Αναφερόμενος στα επεισόδια, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου σημειώνει, μάλιστα, πως οι αρχές ερευνούν "το ενδεχόμενο υποκίνησης τέτοιων αντιδράσεων" και διαμηνύσει ότι "μπορεί κάποιοι να δυσφορούν, αλλά ας το καταλάβουν: η πολιτική άλλαξε".

Αναλυτικά η δήλωση του Νότη Μηταράκη:

«Η Ελληνική Αστυνομία αντιμετώπισε, σήμερα, επεισόδια στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας. Πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας είναι η ασφάλεια των πολιτών.

Κατά συνέπεια, τα δυσάρεστα αυτά γεγονότα επιβεβαιώνουν την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών ασύλου, επιστροφών όσων δε δικαιούνται άσυλο και τη λειτουργία κλειστών και ελεγχόμενων κέντρων.

Είναι αυτονόητο ότι παραβατικές συμπεριφορές δε συνάδουν με τη διαδικασία παροχής ασύλου. Επιπλέον οι ελληνικές αρχές ενισχύουν τα μέτρα φύλαξης και ερευνούν το ενδεχόμενο υποκίνησης τέτοιων αντιδράσεων. Μπορεί κάποιοι να δυσφορούν, αλλά ας το καταλάβουν: η πολιτική άλλαξε»



via Press24.gr https://ift.tt/2ugfTLY
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη