Η Μάρω Μπαρτζιλή συνομιλεί με τον Κώστα Καζαμιάκη

Μια ακόμη ενδιαφέρουσα συζήτηση υπόσχεται για τις 19 Φεβρουαρίου ο Κώστας Καζαμιάκης. Στο πλαίσιο των συναντήσεων «Περί Ωραίου» προσκάλεσε στον Ιανό και συνομιλεί με την γλύπτρια Μάρω Μπαρτζίλη.
Αναφερόμενη στη δουλειά της η κύπρια καλλιτέχνιδα γράφει: «Ο νέος μου εικαστικός λόγος είναι ελεύθερα σχεδιαστικός αλλά δομημένος. Από το σχέδιο σε χαρτί αναπτύσσω ένα σχέδιο τρισδιάστατο των διαφορετικών προφίλ. Αισθάνομαι με καινούργιο τρόπο το παλιό μέσα από την παρούσα ματιά, μεταπλάθω τις κλασικές γραμμές στη σύγχρονη πραγματικότητα. ΜΑΡΩ ΜΠΑΡΤΖΙΛΗ Χρησιμοποιώ τα υλικά μου προσδίδοντας στην έκφραση ένα αποτέλεσμα κινούμενης γεωμετρίας. Επιχειρώ να εντάξω σ αυτές τις συνθέσεις όλα τα σχήματα της σκέψης και της ζωής μου που καθορίζουν την ταυτότητά μου, επιλέγοντας αυτό τον απλό αλλά και ταυτόχρονα σύνθετο τρόπο με στόχο να διατηρώ το μέτρο και την ισορροπία. Χρησιμοποιώ «διαφωνίες», αντιθέσεις στη γλυπτική μου. Το άλογο και το έλλογο. Δεν υπάρχει αρμονία, μέτρο, χωρίς αντιφάσεις.
…Δουλεύω αργά. Συχνά χάνω το δρόμο μου σε μακρές αναμονές. Ξαναβρίσκω μέσα σε ένα ξάφνιασμα τον εαυτό μου. Προσπαθώ να επικεντρώνομαι στα «εσωτερικά» μου τοπία και δομώ ένα δικό μου κόσμο, ποιητικό, αναζητώντας νέους τρόπους έκφρασης.  Μού αρέσει να βάζω προβλήματα προς επίλυση, να ερευνώ.
…Δουλεύοντας, ανακαλύπτω επιδεξιότητες που δεν φανταζόμουν, όπως όταν «ξαφνικά» όλα όσα οραματιζόμουν βγαίνουν μέσα από τα χέρια μου. Και μέσα από τη μαγεία αυτής της περιπέτειας επιχειρώ να μεταπλάθω όσα με συγκινούν, σε γλυπτική.ΜΑΡΩ ΜΠΑΡΤΖΙΛΗ
…Η Τέχνη είναι συνυφασμένη με το ήθος, τη νοητική και αισθητική ευφυΐα υψηλής στάθμης. Είναι η Ποιητική της ζωής. Ένας καλλιτέχνης πρέπει να μπορεί να μεταπλάθει τη σκέψη και την ομορφιά σε τέχνη, να είναι ικανός να τα «ακουμπά» στη δουλειά του. Κανείς δεν μπορεί να δει αυτά που βλέπει ο ίδιος.  Για να ανακαλύψει το πρωτότυπο δικό του, πρέπει να συναντήσει και να ανατρέψει όσα προηγήθηκαν.
…Επιδιώκω μέσα από μια αγωνιώδη έρευνα να ανακαλύπτω κάθε φορά την προσωπική μου εικαστική και φιλοσοφική αλήθεια. Μέσα από τα σχήματα που δίνω στο υλικό μου, ταυτόχρονα σχηματοποιούμαι κι εγώ από αυτό».
Μάρω Μπαρτζίλη, 2018.(απόσπ.).

Event Information
Ianos Αίθουσα Τέχνης, Σταδίου 24, Αθήνα
Tετάρτη , 19 Φεβρουαρίου 2020
Από τις 6 το απόγευμα ως τις 8 το βράδυ.
Είσοδος ελεύθερη
Πληροφορίες: 210-3217917, www.ianos.gr

 

 

 

The post Η Μάρω Μπαρτζιλή συνομιλεί με τον Κώστα Καζαμιάκη appeared first on Art22.



from Art22 https://ift.tt/31J8eC9
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη