Υπόθεση Βαλεντίν: Σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών εμπλέκεται ο πατέρας

Υπόθεση Βαλεντίν: Σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών εμπλέκεται ο πατέρας

Μέλος του κυκλώματος ή στενός συνεργάτης φέρεται να είναι ο πατέρας της Βαλεντίν. Πατέρας και κόρη έφθασαν στην Ελλάδα πριν από ενάμιση χρόνο. Από το Κονγκό πήγαν στην Αγκόλα, στη συνέχεια έφθασαν στην Τουρκία, από εκεί πέρασαν στη Λέσβο και κατέληξαν στην Αθήνα.

«Ο εντολέας μου ομολόγησε την αλήθεια και περιέγραψε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ταξίδεψε η κόρη του με προορισμό τη βιολογική μητέρα, με παρέμβαση και συνοδεία, της αδελφής δηλαδή της θείας και με χρήση του διαβατηρίου της ανηψιάς, η οποία έχει ίδια χαρακτηριστικά και ηλικία με τη Βαλεντίν» δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης του πατέρα.

Ο πατέρας σχεδίασε τη φυγή της 7χρονης στη Γαλλία

Σύμφωνα με όσα φέρεται να ισχυρίζεται ο πατέρας, ο οποίος διαθέτει διαβατήριο από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, είναι εκείνος που μεθόδευσε την έξοδο της κόρης του από την Ελλάδα στη Γαλλία, αφού πρώτα φέρεται να πέθανε τη μητέρα της Βαλεντίν, για να μπορέσει να ταξιδέψει το παιδί.

«Τον Μάρτιο του 2019 ταξίδεψα στη Γαλλία και συναντήθηκα με τη Ζανέτ, μια θεία της γυναίκας μου. Μου πρότεινε να στείλω το παιδί στο εξωτερικό για να μείνει σε κάποιες θείες της. Στην αρχή αρνήθηκα, αλλά με τον καιρό διαπίστωσα ότι οι συνθήκες στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολες. Έτσι το Δεκέμβριο αποφάσισα να στείλω το παιδί στο εξωτερικό», ισχυρίστηκε ο πατέρας.

«Επικοινώνησα με τη Ζανέτ, που ζούσε στη Νορβηγία, και της είπα τον πρώτο καιρό θα είναι καλύτερα να μείνει μαζί σου» συνέχισε ο ίδιος. Η θεία έφθασε στην Ελλάδα στις 18 Δεκεμβρίου και είχε μαζί της δύο εισιτήρια.

Όπως ισχυρίζεται ο πατέρας, στις 20 Δεκεμβρίου η θεία με τη μικρή Βαλεντίν πήγε στο Σύνταγμα για να πάρουν το λεωφορείο προς το αεροδρόμιο.

Κύκλωμα διακινητών αποκάλυψε η υπόθεση Βαλεντίν

Οι αστυνομικοί μετά από έρευνες που έκαναν στο διαμέρισμα του πατέρα, αλλά και στην αποθήκη στον Άγιο Παντελεήμονα βρήκαν πλήθος ταξιδιωτικών εγγράφων και ιδιόχειρες σημειώσεις με ονόματα και δίπλα σε αντιστοιχία χρηματικά ποσά.

Άθλιες οι συνθήκες διαβίωσης του κοριτσιού στο Παγκράτι

Σε άθλιες συνθήκες ζούσε η μικρή Βαλεντίν στο σπίτι που διέμενε με τον πατέρα της στο Παγκράτι.

Σύμφωνα με τα όσα είπαν οι γείτονες, φαίνεται πως άφηναν ένα στρώμα ή κάποια οικιακή συσκευή απ' έξω και μέσα σε λίγα λεπτά, τα είχαν πάρει.

Μάλιστα, ο πατέρας με την κόρη του δεν ζούσαν μόνοι, αλλά μαζί με περίπου οκτώ συμπατριώτες τους.

Αυτή φαίνεται να ήταν και η αιτία που ώθησε τον πατέρα να πάρει την απόφαση και να «διώξει» την μικρή Βαλεντίν.

Νέα αποκάλυψη για την βιολογική μητέρα της 7χρονης Βαλεντίν



via Ειδησεις https://ift.tt/2Hn9lhw
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη