Καρναβάλι στην πόλη ή μια πόλη καρναβάλι;

Άρθρο του Νίκου Νυφούδη, 
συντονιστή της δημοτικής παράταξης «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη»

Και ξαφνικά, η πόλη αποκτά το δικό της Καρναβάλι! Τί κι αν απομένουν μόλις λίγες μέρες πριν την έναρξη της καρναβαλικής περιόδου; Η δημοτική αρχή αποφάσισε ότι τις αρκεί αυτό το ελάχιστο χρονικό διάστημα για να διοργανώσει -από το πουθενά- με επιτυχία (;) την πρώτη της καρναβαλική παρέλαση!

Πήγε λέει μια παρέα στο δήμαρχο και του παρουσίασε το project. Του κ. Ζέρβα του άρεσε, έβαλε την υπογραφή του να γίνει υπό την αιγίδα του δήμου, και κάπως έτσι δημιουργήθηκε μια νεοσύστατη πολιτιστική εταιρία που φιλοδοξεί να κάνει θεσμό την καρναβαλική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα. Σαν να λέμε σχεδιασμός βάση προγράμματος, λαμβάνοντας υπόψην τις ανάγκες και τις προοπτικές της πόλης, υλοποιώντας δράσεις που στοχεύουν στην υλοποίηση ενός μακρόπνοου σχεδίου που θέλει να δημιουργήσει ένα "brand name" για την πόλη!

Για να σοβαρευτούμε, όμως, η Θεσσαλονίκη αν θέλει πραγματικά να μπει στον χάρτη των πόλεων που αποτελούν «καρναβαλικό προορισμό» θα πρέπει να το συναποφασίσουν οι φορείς της. Να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι η δημοτική αρχή, η Περιφέρεια, εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου, των ξενοδόχων, του εμπορικού συλλόγου, των καταστημάτων εστίασης κ.α. με σκοπό συγκροτημένα και στοχευμένα να σχεδιάσουν και εν συνεχεία να υλοποιήσουν το σχέδιο. Αν και εφόσον κριθεί ότι η πόλη χρειάζεται να αναλωθεί σε μια τέτοια προσπάθεια. Αν και εφόσον, δηλαδή, κριθεί μετά από διαβούλευση ότι η διοργάνωση ενός τέτοιου γεγονότος μπορεί να συμβάλει θετικά στην πόλη.

Έτσι λειτουργούν οι σοβαρές διοικήσεις, που δεν λένε μεγάλα και εύκολα λόγια, δεν ζουν για την επικοινωνία, ούτε κάνουν διαπιστώσεις "τύπου Agrotica" ότι η πόλη έχει κυκλοφοριακό πρόβλημα και δεν έχει πάρκινγκ. Αλλά, ακόμα και στο μείζον θέμα του συγκοινωνιακού προβλήματος, την ίδια λογική εφαρμόζει η διοίκηση του δήμου μας, τη λογική του «βλέποντας και κάνοντας». Τουλάχιστον, λέει, η πόλη αυτοσαρκάζεται και της 1ης καρναβαλικής της παρέλασης θα ηγείται το άρμα «Η Βασίλισσα του Μέτρο»! Βέβαια, δεν είμαι σίγουρος αν ο κ. Ζέρβας θα είχε την ίδια χιουμοριστική διάθεση αν για τις μετακινήσεις του απαιτούνταν να χρησιμοποιήσει τον ΟΑΣΘ!
www.nyfoudis.gr






--


ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη





Μητροπολίτου Ιωσήφ 1, 54622 Θεσσαλονίκη

τηλ. 2310236882 - info@polixromi.gr

www.polixromi.gr


via Press24.gr https://ift.tt/38sOg1c
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη