Μαρία Βασιλάκη: Ένας κόσμος από ατίθασες απρόβλεπτες μολυβιές

Μαρία Βασιλάκη

Με τίτλο «ο φανταστικός επισκέπτης, τα αγκάθια και ένα τριζόνι» η Μαρία Βασιλάκη παρουσιάζει τη νέα της ατομική έκθεση στη γκαλερί «7». Η έκθεση διαρκεί από τις 25 Φεβρουαρίου ως τις 14 Μαρτίου.
Βασισμένη σε μια ιστορία που η ίδια γράφει και μας αφηγείται, δημιουργεί η ζωγράφος την αφετηρία ενός διαφορετικού οδοιπορικού στις Κυκλάδες και συγκεκριμένα στην Κέα. Με στραμμένο το βλέμμα προς το έδαφος, σαν μέσα από ένα μεγεθυντικό φακό στρέφει την προσοχή μας σε λεπτομέρειες που συνήθως δεν παρατηρούμε. Αφυδατωμένα χόρτα, αγκάθια, αστοιβές, φύλλα, βρύα, πέτρες γίνονται πρωταγωνιστές σε μια πυκνή σε υφή ζωγραφική από κουκκίδες και λεπτές γραμμές με τέμπερα, ακουαρέλα και χρωματιστά μολύβια. Μαρία Βασιλάκη
Σε σημείωμα της η Μαρία Βασιλάκη μεταξύ άλλων αναφέρει: «…Για ολόκληρους μήνες, τα επόμενα χρόνια παρατηρώ τις συνεχείς γρήγορες μεταμορφώσεις της φύσης. Χόρτα κίτρινα ψηλά ίσαμε το στήθος πιασμένα χέρι χέρι με τα διπλανά τους χορεύουν ρυθμικά στον αέρα των μελτεμιών και άλλοτε με την κούραση του βάρους τους, νικημένα ξαπλώνουν αφήνοντας τα αγκάθια να φανούν γιατί αυτά είναι σκληρά και τσιμπάνε ανελέητα παραμένοντας πεισματικά όρθια  για πολλές βδομάδες, ή ακόμη και για χρόνια.
Οι αλλαγές στο σχήμα, το χρώμα, τη μορφή, την πυκνότητα ανακυκλώνονται με σταθερό ρυθμό σε ετήσια βάση με μικρές  αποκλίσεις που έχουν σχέση με καιρικούς παράγοντες. Φυτά  ασήμαντα φαινομενικά που από τη αρχαιότητα έδωσαν θεραπείες, εξημερώθηκαν, καλλιεργήθηκαν και έγιναν τροφή για ζώα και ανθρώπους. Επιθετικά αγκάθια που πήραν μέρος στην καθημερινή ζωή, που κρατάνε ακόμα το λιγοστό χώμα στα βραχώδη εδάφη, που τα τρυφερά τους  φύλλα της άνοιξης έδωσαν ακόμα και έναν αρχιτεκτονικό ρυθμό...».Μαρία Βασιλάκη

Event Information
Γκαλερί «7», Σόλωνος 20, Αθήνα
Εγκαίνια: Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου, 19.30
Διάρκεια έκθεσης: 25 Φεβρουαρίου – 14 Μαρτίου 2020
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Σάββατο 11.00 – 14.00  Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11.00 – 14.00 και 18.00 – 21.00
Πληροφορίες: Τηλ: 210 3612050 gallery7@hol.gr  – www.gallery7.gr
Tα Σάββατα 29 Φεβρουαρίου και 7 Μαρτίου στις 12.30 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση από τη ζωγράφο.

 

The post Μαρία Βασιλάκη: Ένας κόσμος από ατίθασες απρόβλεπτες μολυβιές appeared first on Art22.



from Art22 https://ift.tt/2Sqpw3M
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη