Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών εξελέγη ο κ. Απόστόλος Τζιτζικώστας

Διά βοής εξελέγη νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Ο κ. Τζιτζικώστας είναι ο πρώτος Έλληνας που καταλαμβάνει τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών (ΕτΠ) στα 26 χρόνια από την ίδρυσή της, διαδεχόμενος τον Βέλγο Καρλ-Χάιντ Λάμπερτς.
Η υποψηφιότητα του κ. Τζιτζικώστα υποστηρίχθηκε από όλες τις πολιτικές ομάδες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, μετά την πολιτική συμφωνία τους για τις προτεραιότητες που πρέπει να ακολουθηθούν στη νέα θητεία του οργανισμού, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονική Πρακτορείο Ειδήσεων πηγή της ΕτΠ. Επίσης, διά βοής εκλέχθηκε νωρίτερα ως ο πρώτος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών ο περιφερειάρχης των Αζορών Βάσκο Κορντέιρο. Ο Πορτογάλος περιφερειάρχης προέρχεται από το Κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES) - τη δεύτερη μεγαλύτερη πολιτική ομάδα της ΕτΠ- και ήταν επίσης ο μόνος υποψήφιος, μετά την πολιτική συμφωνία των πολιτικών ομάδων που συγκροτούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Πηγή: ΑΜΠΕ


via ORCHOMENOS-PRESS https://ift.tt/38pJCRq
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη