Πέθανε γνωστός Ισπανός σκηνοθέτης στη Μαδρίτη - ΒΙΝΤΕΟ

Στα 72 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο σκηνοθέτης Χοσέ Λουίς Κουέρδα, γεννημένος στην Αλμπαθέτε, στο σπίτι του στη Μαδρίτη.

Ο παραγωγός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος είχε γίνει γνωστός με την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου του Μανουέλ Ρίβας "Η γλώσσα της πεταλούδας" και το "Amanece que no es poco", ταινία που μαζί με την "Total y Así en el cielo como en la tierra" αποτελούν την τριλογία του σουρεαλισμού. Υπήρξε μία από τις πιο κυρίαρχες μορφές του ισπανικού κινηματογράφου.

Ο Κουέρδα δημιούργησε ένα κίνημα όπου η ανατροπή της πραγματικότητας εξακολουθεί να είναι πραγματικότητα. Αυτό που έγραφε μπορεί να φαινόταν ανόητο αλλά στην ουσία δημιουργήθηκαν με βάση πραγματικά γεγονότα. Ήταν τόσο αληθινά όσο η ίδια η πραγματικότητα. Με την ταινία "El bosque animado", μεταφορά της ομότιτλης νουβέλας του Wenceslao Fernández Flórez κέρδισε το βραβείο Goya για την καλύτερη ταινία και έτσι "εγκαινίασε" το πεδίο του παράλογου χιούμο το 1987.

Ανάμεσα στις δεκάδες ταινίες στις οποίες έκανε την παραγωγή ξεχωρίζουν οι τρεις του Αλεχάντρο Αμενάμπαρ "Tesis", "Abre los ojos" και "Los otros".

Πηγή: El Pais



via Press24.gr https://ift.tt/2v88miw
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη