Δηλώσεις και βεβαιώσεις με ένα "κλικ": Ανοίγουν οι πύλες του Gov.gr - Πώς θα λειτουργεί

Εξουσιοδοτήσεις και υπεύθυνες δηλώσεις από το σπίτι, το γραφείο ή ακόμη και από το κινητό τους τηλέφωνο θα μπορούν να κάνουν μέσα στην άνοιξη- πιθανότατα από τον Απρίλιο ή τον Μάιο- όλοι οι πολίτες που είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία. Το νέο μεγάλο στοίχημα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι η δημιουργία - ολοκλήρωση της ενιαίας πύλης Gov.gr μέσω της οποίας θα παρέχονται ηλεκτρονικά στους πολίτες πάνω από 2.000 υπηρεσίες του Δημοσίου και κρατικών φορέων κατά το πρότυπο της βρετανικής πύλης Gov.uk.

Σύμφωνα με "ΤΑ ΝΕΑ", η καινούρια ελληνική πύλη θα είναι προσπελάσιμη και πλήρως λειτουργική κυρίως μέσω των νέων ψηφιακών ταυτοτήτων που θα πάρουν στα χέρια τους οι πολίτες στο τέλος του 2021. Σε αυτήν θα βρίσκονται συγκεντρωμένες και κωδικοποιημένες όλες οι υπηρεσίες που προσφέρουν τα πληροφοριακά συστήματα του Δημοσίου.

Η χρήση του Gov.gr θα γίνεται με κωδικό, ο οποίος θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για όλες τις ψηφιακές συναλλαγές με το Δημόσιο. Για τον λόγο αυτό θα χρειαστεί ο πολίτης να πιστοποιηθεί στην πλατφόρμα του Gov.gr. Αρχικά θα υπάρξει ένα μεταβατικό στάδιο με τη δημιουργία ενός τύπου μηχανισμού ταυτοποίησης. Αργότερα η πιστοποίηση θα γίνεται μέσω ειδικού "τσιπ" που θα φέρουν οι νέες ταυτότητες, το οποίο θα παρέχει όλες αυτές τις υπηρεσίες στον κάτοχο της ψηφιακής ταυτότητας χάρη στην αμφίδρομη επικοινωνία του με το Gov.gr

Χάρη στον ήπιο μηχανισμό ταυτοποίησης που θα είναι έτοιμος τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο, η σημερινή διαδικασία της υπογραφής κάποιας εξουσιοδότησης (γνήσιο της υπογραφής) ή κάποιας υπεύθυνης δήλωσης θα διεκπεραιώνεται σύντομα μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή ή μέσω κινητού, όπως και άλλες ηλεκτρονικές συναλλαγές με το Δημόσιο, οι οποίες δεν θα περιμένουν την άφιξη των νέων ταυτοτήτων έως το 2021.



via Press24.gr https://ift.tt/2Sg9hpU
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη