Υπόθεση Novartis : Η Παπασπύρου διαψεύδει τον Αγγελή για τα περί προφυλάκισης Σαμαρά, Γεωργιάδη και Λοβέρδου

της Άννας Κανδύλη

Διαψεύδει η πρώην επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου ότι γνώριζε περί σχεδίου προφυλάκισης των Α. Σαμαρά, Α. Γεωργιάδη και Α. Λοβέρδου παραμονές των βουλευτικών εκλογών, όπως υποστηρίζει ο Ιωάννης Αγγελής.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κα. Παπασπύρου που κλήθηκε σήμερα να καταθέσει συμπληρωματικά στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή στο πλαίσιο της διενεργούμενης έρευνας για τις καταγγελλόμενες παρεμβάσεις στην υπόθεση Novartis, φέρεται να είπε πως ο κ. Αγγελής επαναλαμβάνει τα ίδια ψέματα. Επισήμανε δε ότι αν όντως υπήρχε τέτοιο σχέδιο όφειλε να παρέμβει αμέσως και να το καταγγείλει αφού ήταν και επόπτης των εισαγγελέων διαφθοράς ενώ θα πρέπει να εξηγήσει γιατί από τον Ιανουάριο, που όπως υποστηρίζει ο κ. Αγγελής είχε ήδη ξεκινήσει η όλη μεθόδευση, έρχεται να καταγγείλει όλα αυτά σήμερα.

Παράλληλα η κα. Παπασπύρου φέρεται να είπε πως αν εξυφαινόταν από τότε σχέδιο για «άρον-άρον» προφυλακίσεις, οι εισαγγελείς διαφθοράς δεν θα συνέχιζαν να στέλνουν ακόμα και τον Ιανουάριο στοιχεία στους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης, το πόρισμα των οποίων ήταν απαραίτητο για να ασκηθεί η οποιαδήποτε δίωξη.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες η πρώην Επιθεωρήτρια επισήμανε επίσης πως εκ του αποτελέσματος και την αρχειοθέτηση της δικογραφίας Σαμαρά από την περασμένη άνοιξη αποδεικνύεται ότι δεν υπήρχε το σχέδιο που περιγράφει ο κύριος Αγγελής

Τέλος, φέρεται να υποστήριξε, ότι ποτέ δεν εκβιάστηκε από την κα. Τουλουπάκη και ότι όλες οι πιέσεις που ασκήθηκαν ήταν στο πλαίσιο της συνεργασίας τους προκειμένου να ολοκληρωθεί η έρευνα των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης.via Press24.gr https://ift.tt/37cBoul
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.