Η Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας τίμησε το ORCHOMENOS PRESS στην αυγή του 2020




Μια ευχάριστη έκπληξη αλλά και μια μεγάλη τιμή αποδόθηκε στη σελίδα μας στην αυγή της νέας δεκαετίας, καθώς ένα από τα μεγαλύτερα Σωματεία της Ρούμελης στο λεκανοπέδιο της Αττικής, η Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας, τίμησε τον Ορχομένιο δημοσιογράφο κ. Λάμπρο Ρόδη, για την πολύχρονη προσφορά του στη δημοσιογραφία, τη Βοιωτία και τη Ρούμελη, ιδρυτή της ιστοσελίδας μας  ORCHOMENOS PRESS, η οποία ξεκίνησε το 2009 και γιγαντώθηκε μέσα από την τεράστια δύναμη του διαδικτύου! Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας κ. Θανάσης Ραπτόπουλος και Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών, με αφορμή την ετήσια γιορτή για το καλωσόρισμα του νέου χρόνου, προσφώνησε τον ιδρυτή της σελίδας μας ORCHOMENOS PRESSμέσα στην κατάμεστη αίθουσα του 3ου Γυμνασίου / 6ου Λυκείου στον Περισσό. Την τιμητική διάκριση μας απέδωσε ένας επιφανής Βοιωτός, ένας πολύτιμος συντοπίτης μας, το μέλος του ΔΣ του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών και Πρόεδρος των Συνταξιούχων Υπαλλήλων της Βουλής των Ελλήνων κ. Ηρακλής Παπανικολάου. Ο κ. Λάμπρος Ρόδης αφιέρωσε τη διάκρισή του σ` ένα σπάνιο Ρουμελιώτη, στον αείμνηστο Ηλία Ασημακόπουλο, ιδρυτή του περιοδικού ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΣ, που έφυγε πρόσφατα από κοντά μας, αφήνοντας ένα πλούσιο πνευματικό έργο στα 50 και πλέον χρόνια συνεχούς κυκλοφορίας του. Η Ρούμελη μας ενώνει!!!



 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 


Με τον εορταστικό παιάνα «Καλή χρονιά, με χαμόγελο και καλή καρδιά» να αντηχεί στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων των 3ου Γυμνασίου και 6ου Λυκείου στον Περισσό, η Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας έκοψε τη βασιλειόπιτα προσφέροντας αμέσως μετά ένα πηγαίο, ένα γνήσια παραδοσιακό γλέντι με εξαιρετικούς μουσικούς και ερμηνευτές, την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020 το βράδυ. Ο Σύλλογός μας απέδειξε περίτρανα για μία ακόμη φορά ότι μπορεί να ενώσει όχι μόνο μέλη και φίλους αλλά και όλη την πόλη!




O Πρόεδρος κ. Αθανάσιος Ραπτόπουλος καλωσορίζει η Δήμαρχο Νέας Ιωνίας κα Δέσποινα Θωμαϊδου. 

Εκατοντάδες μέλη και φίλοι από πολύ νωρίς ήρθαν κοντά μας στο πλήρως ανακαινισμένο χώρο των σχολικών μονάδων, χάρις στην προσωπική εργασία εκλεκτών μας προσώπων δημιουργώντας μια θαλερή ατμόσφαιρα, ταξιδεύοντας μας νοερά στα πανέμορφα χωριά μας.
Αφειδώλευτη αγάπη, ευγνωμοσύνη για όσα αριπρεπή μας προσφέρουν τα μέλη και οι φίλοι μας, συγκίνηση για την αντάμωση συμπατριωτών και φίλων, τιμή στους εκλιπόντες κατά το προηγούμενο έτος, δυναμισμός μέσα από την παρουσίαση των δράσεων που έγιναν αλλά και όσων σχεδιάζονται με πίστη και αφοσίωση στις καταστατικές μας επιταγές, ευχάριστη έκπληξη για τη μεικτή τετράφωνη Χορωδία μας η οποία απέδωσε άψογα ένα μελίρρυτο εορταστικό πρόγραμμα υπό τη διεύθυνση του πολυτάλαντου δασκάλου μας κ. Πέτρου Μήτσου, άρτια εξέλιξη της ροής, ευλογία της πίτας από τους συμπατριώτες μας ιερείς π. Βασίλειο Παλιούρα και π. Γεώργιο Κατσαούνη, ευχές και δημόσιοι έπαινοι από τη Δήμαρχο της πόλης μας και επικεφαλής της «Δύναμης Προοπτικής» κα. Δέσποινα Θωμαϊδου και τον επικεφαλής της «Δημιουργίας Αλληλεγγύης» κ. Παναγιώτη Μανούρη αρμολόγησαν τη βραδιά, αποθησαυρίζοντάς την στη «συλλογική» μας μνήμη με ένα υπερ – θετικό πρόσημο!
Μια βραδιά που ανέδειξε την ορμητικότητα των ιδεών μας, την ικανότητα να διοργανώνουμε εκδηλώσεις απαιτήσεων, την καινοτομία των πρωτοβουλιών και κυρίως το όραμα για το αύριο της Ένωσης και της πόλης μας.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας κ. Αθανάσιος Ραφτόπουλος μεταξύ άλλων τόνισε, διερμηνεύοντας τα αισθήματα του Διοικητικού Συμβουλίου « Από το βήμα αυτό θα μου επιτρέψετε να αναφερθώ, με αφορμή την έναρξη των τιμητικών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης και αμέσως μετά για τα 100 χρόνια της Μικρασιατικής καταστροφής, και πάλι στο σημαίνοντα ρόλο των συνεργασιών, των συνεργειών και της δικτύωσης στις οποίες είμαστε προσηλωμένοι όσο ποτέ. Εμείς πιστεύαμε και το έχουμε αποδείξει άλλωστε ότι μπορεί η πόλη αυτή, μπορούμε όλοι να βρίσκουμε το δρόμο των συμπράξεων σεβόμενοι την ιδιαιτερότητα και την ιστορική διαδρομή κάθε σωματείου. Μας εμπνέουν η πολιτιστική μας αναφορά, οι ρίζες μας, η πορεία στο χώρο και το χρόνο. Αυτό είναι το μετερίζι που ξεκινήσαμε αλλά και ο δρόμος που θέλουμε να ακολουθήσουμε. Απευθύνουμε ανοικτή πρόσκληση σε κάθε Σωματείο της πόλης μας για συνέργεια σε τοπικού και υπερτοπικού χαρακτήρα πολιτιστικά εγχειρήματα και δρώμενα. Έχουμε το όραμα. Ναι ξεχωρίζουμε, ναι μπορούμε να ενώνουμε. Η ευχή είναι λοιπόν μία. Η ζωή μας να είναι το άθροισμα των επιλογών μας. και έχουμε. Ας τις πολλαπλασιάσουμε λοιπόν!!»
Με την ευκαιρία αυτή ανακοινώθηκε η άμεση πρώτη σύγκλιση της ομάδας «Από το Μωριά στη Ρούμελη», πρωτοβουλία της Ένωσης Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας να ανταμώσουν οι Πελοποννήσιοι της πόλης μας ώστε συμπράττοντας με εμάς να παράξουμε πολιτισμό! Άλλωστε αυτό είναι κάτι γνώριμο και δοκιμασμένο για εμάς!!!
Ο κ. Λάμπρος Ρόδης, ιδρυτής της Ηλεκτρονικής Ημερήσιας Εφημερίδας ORCHOMENOS PRESS
τιμάται το μέλος του ΔΣ του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών
και Πρόεδρο των Συνταξιούχων Υπαλλήλων της Βουλής των Ελλήνων κ. Ηρακλή Παπανικολάου
 στην ετήσια γιορτή της Ένωσης Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας

Τιμητική διάκριση από την Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας δόθηκε και στον δημοσιογράφο κ. Αθανασίου Μπίκα, Διευθυντή της δημοσιογραφικής πύλης iAitoloakarnania.gr. 

Αμέσως μετά απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες για την εν συνόλω προσφορά τους στην ενεργό δημοσιογραφία και στη Ρούμελη στους καταξιωμένους κ. Λάμπρο Ρόδη, ιδρυτή της Ηλεκτρονικής Ημερήσιας Εφημερίδας ORCHOMENOS PRESS (https://ift.tt/2uBvkhY) και του κ. Αθανασίου Μπίκα, διευθυντή της δημοσιογραφικής πύλης iAitoloakarnania.gr. Η κίνηση αυτή πέραν του συμβολισμού της αναδεικνύει τον σημαίνοντα ρόλο των δημοσιογράφων τη μόχλευση της καθημερινότητας στη Ρούμελη! Αμφότεροι ευχαρίστησαν και δεσμεύτηκαν να συνδράμουν τις όποιες αγαθές πρωτοβουλίες μας.

Ο χαρισματικός κ. Θανάσης Ραπτόπουλος ανάμεσα στον κ. Λάμπρο Ρόδη και τον κ. Θανάση Μπίκα. 


Με την τ. Πρόεδρος της Τοπικής
Κοινότητας Τιθορέας κα Φωτεινή Ρόδη 

 


Κι` όλοι μπήκαμε στο χορό... με το που άρχισαν τα κλαρίνα! 








 Κομμάτι βασιλόπιτας έκοψαν ο π. Θεόκλητος Μέντης, οι αγαπημένοι δάσκαλοί μας κ. Πέτρος Μητσου, κα. Έλενα Πετροπούλου και κα. Μαρία Μπελεφάντη ( η κα. Αριστούλα Τόλη λόγω ασθενείας δεν μπόρεσε να είναι κοντά μας).
Οφείλουμε πολλά και καλά στους συνεργάτες μας που μας τιμούν με το ήθος, την αξιοπρέπεια, το σεβασμό, τη δυναμική και την πρωτοβουλία τους. Να είναι πάντα άξιες και άξιος!!!
Ακολούθησε ένα κυριολεκτικά ανεπανάληπτο γλέντι με τους κ. Κώστα Λιόντο στο κλαρίνο, Γιάννη Σεβαστόπουλο στο λαούτο, Απόστολο Βαλσαμά στο λαούτο και τραγούδι, Πέτρο Παπαγεωργίου στα κρουστά, Βασίλη Αθανασιά στο βιολί, Έφη Βαϊρλή στο τραγούδι και Πέτρο Μήτσου στη γκάϊντα!! Ένα τεράστιο και συνεχές χοροστάσι έγινε η αίθουσα και οι εξωτερικοί χώροι μέχρι αργά το βράδυ!!
Ήχοχρώματα του Ελληνισμού γέμισαν την αίθουσα!
Η βραδιά τελείωσε με έναν «κλειστό» χορό από τα Άγραφα Ευρυτανίας τον οποίο οι μουσικοί μας έπαιξαν στο κέντρο του χορού απογειώνοντας το κέφι και το συναίσθημά μας!
Σας χρωστούμε ευγνωμοσύνη!!
Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε δημόσια και από καρδιάς τους κ. Γιώργο Αναστασόπουλο και Στέργιο Τοπαλίδη για την εθελοντική τους εργασία και το άοκνο ενδιαφέρον τους για το Σύλλογο, το Διευθυντή του 3ου Γυμνασίου κ. Θανάση Παλλαντζά και του 6ου Λυκείου κα. Σάρα Παρλαπάνη,την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 16ου Δημοτικού Σχολείου κα. Ματούλα Λογγίτση, την κα Δήμητρα Λύγγρη φύλακα των σχολείων, τον κ. Κώστα Βασιλείου στον ήχο και το φως και τα συνεργεία του Δήμου Νέας Ιωνίας για τη συνδρομή των.
Τη φωτογραφική κάλυψη είχε ο κ. Δημήτρης Μανώλαρος
Μας τίμησαν με την παρουσία τους, πέραν των όσων αναφέρθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Καθαριότητας και Πρασίνου κα. Γκέλυ Σακαλόγλου, κ. Αριστείδης Χατζησαββίδης, οι Πρόεδροι του ΚΕΒΡΕΦΟ κα. Ελένη Γρίβα και του ΟΠΑΝ κ. Γιάννης Ιωάννου, η Αντιπρόεδρος του ΚΕΒΡΕΦΟ κ.α Χριστίνα Παπαηλιοπούλου, ο Α Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών κ. Ηλίας Παπαευθυμίου και το μέλος κ. Ηρακλής Παπανικολάου ο οποίος είναι και Πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων της Βουλής των Ελλήνων, ο Αντιδήμαρχος Αμαρουσίου κ. Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, ευρείες αντιπροσωπείες των Ρουμελιωτών της Αγίας Παρασκευής, της Μεταμόρφωσης και του Γαλατσίου, δεκάδες εκπρόσωποι Σωματείων και αδελφοτήτων της Αιτωλοακαρνανίας, Ευρυτανίας, Φωκίδας, Βοιωτίας, Φθιώτιδας και πολλών περιοχών της πόλης μας και εν γένει της πατρίδας μας, η καταξιωμένη ερμηνεύτρια κα. Νάντια Καραγιάννη, η εκπρόσωπος της τοπικής εφημερίδας ionianet , Διευθυντές σχολείων, υπηρεσιών και αρχών.




via ORCHOMENOS-PRESS https://ift.tt/3bszrgJ
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη