Μεταναστευτικό: Εντός Φεβρουαρίου η συνάντηση Μηταράκη με Περιφερειάρχη-Δημάρχους του Β.Αιγαίου (video)

Μεταναστευτικό: Εντός Φεβρουαρίου η συνάντηση Μηταράκη με Περιφερειάρχη-Δημάρχους του Β.Αιγαίου (video)

Εντός του μηνός θα επαναπρογραμματιστεί η συνάντηση του υπουργού Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη, με τον περιφερειάρχη και τους δημάρχους των νησιών του Βορείου Αιγαίου, η οποία ήταν να γίνει σήμερα και ακυρώθηκε.

Το πρωί, κάτοικοι και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και φορέων νησιών του Βορείου Αιγαίου πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών και πορεία στη Βουλή.

H κατάσταση στη Μόρια παραμένει ιδαίτερα ασφυκτική Πρόσφυγες και μετανάστες ανάμεσα τους και 1000 παιδιά συνωστίζονται σε κοντέινερ και σκηνές σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.

Ο αναπληρωτής διοικητής του ΚΥΤ Λέσβου στη Μόρια,Δημήτρης Βαφέας, μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ για τα σοβαρά προβλήματα διαβίωσης και υγιεινής. Tην ίδια ώρα, κύκλοι του υπουργείου χαρακτηρίζουν ιδιαίτερα θετικές τις σημερινές δηλώσεις δημάρχων της περιοχής για την ανάγκη ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας με την κυβέρνηση, και υπογραμμίζουν ότι είναι ιδιαίτερα κρίσιμο να αντιμετωπίσουμε όλοι ενωμένοι την μεταναστευτική κρίση.

Να εγκαταλείψουν αδιέξοδες λογικές κάλεσε τους νησιώτες ο αναπληρωτής υπουργός, από τη Βουλή, τονίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι μία μεταναστευτική πολιτική που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών. Ο κ.Κουμουτσάκος επανέλαβε την κυβερνητική θέση για κλειστά ελεγχόμενα κέντρα, αλλά και για την αποσυμφόρηση των νησιών.

«Σπείρατε ανέμους και θερίζετε θύελλες», ανέφερε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ότι καλλιέργησε τις πιο μισαλλόδοξες πολιτικές.

Ευθύνες σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ότι μετέτρεψαν την Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών, επέρριψε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, η οποία είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

Την ίδια ώρα, περαιτέρω ενίσχυση της συμμαχικής δραστηριότητας στο Αιγαίο για την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία, ζήτησε ο υπουργός Άμυνας σε παρέμβασή του στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες.

Πηγή:ΕΡΤ
Αποστολή: Χαρά Γιαννοπούλου, Ρεπορτάζ: Μαρία Σταθοπούλου

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/3bASqpD
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη