Κορονοϊός Ελλάδα: Πράσινο φως για 2145 προσλήψεις στην υγεία - 909 ανέλαβαν καθήκοντα

Κορονοϊός Ελλάδα: Πράσινο φως για 2145 προσλήψεις στην υγεία - 909 ανέλαβαν καθήκοντα

Την προετοιμασία του συστήματος υγείας για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού περιέγραψε ο Βασίλης Κικίλιας. Σήμερα, το ΕΣΥ διαθέτει 685 κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και Αυξημένης Φροντίδας, σημείωσε ο Υπουργός Υγείας, ανακοινώνοντας πως 909 γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό έχουν ήδη προσληφθεί και ακολουθούν άλλες 2.145.

Στην εκπόνηση, σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, ενός σχεδίου δράσης για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού, αναφέρθηκε ο Βασίλης Κικίλιας. Το ΕΣΥ τέθηκε σε επιχειρησιακή ετοιμότητα από την εμφάνιση της επιδημίας στην Κίνα, ενώ ορίστηκαν και τα 13 νοσοκομεία αναφοράς, με την υλοποίηση υπό το συντονισμό του ΕΚΑΒ πάνω από 30 ασκήσεων ετοιμότητας.

«Βλέπετε ήδη ότι άλλα πολύ ισχυρά συστήματα υγείας έχουν φτάσει στα όριά τους και τα έχουν ξεπεράσει το εθνικό σύστημα υγείας σε αυτή τη φάση την οποία βρισκόμαστε ακόμα αντέχει. Είναι στο χέρι μας και κυρίως στο χέρι σας με τα μέτρα κοινωνικής ευθύνης και ατομικής προστασίας και τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφερόμαστε να συνεχίσει να αντέχει», σημείωσε ο Υπουργός Υγείας.

ΜΕΘ και Νοσοκομεία

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια παρά τις πάγιες αδυναμίες του ΕΣΥ, τα νοσοκομεία ενισχύονται με νέες κλίνες ΜΕΘ. Ειδικότερα, ενώ πριν από 2 μήνες το ΕΣΥ είχε 565 κλίνες ΜΕΘ, στην πορεία προστέθηκαν 80 κλίνες ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα για την έξαρση του ιού της γρίπης.

«Σήμερα το ΕΣΥ έχει 685 κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ και συνεχίζουμε. Προστίθενται καθημερινά και άλλες». Κατά τον κ. Κικίλια 39 κλίνες ΜΑΦ ήδη μετατράπηκαν σε ΜΕΘ ενώ από τον ιδιωτικό τομέα έχουν προστεθεί άλλες 107 κλίνες ΜΕΘ. Επιπλέον, έχουν προστεθεί στο σύστημα 38 κλίνες ΜΕΘ από τα στρατιωτικά νοσοκομεία.

Σε αυτούς τους αριθμούς προστίθεται και ολόκληρο το νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ, που θα χρησιμοποιηθεί ως νοσοκομείο κορωνοϊού. «Οι κλίνες που έχουν αναπτυχθεί ήδη για την απλή νοσηλεία ασθενών με COVID-19 είναι μέχρι σήμερα 2.158. Αυτοί οι αριθμοί θα συνεχίσουν να αυξάνονται με βάση τις ανάγκες και το πλάνο που έχει εκπονήσει το Υπουργείο Υγείας περνώντας από τη μια φάση εξάπλωσης του ιού στην άλλη».

Ο Υπουργός Υγείας ανέφερε και το νοσοκομείο Παμμακάριστος με 60 κλίνες, τις πτέρυγες στο Αγ. Βαρβάρα με 56 κλίνες, καθώς και το ιδιωτικό θεραπευτήριο Attica στην Ελευσίνα με 300 κλίνες, τα οποία θα νοσηλεύουν αποκλειστικά ασθενείς με κορονοϊό.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο news4health.gr



via Ειδησεις https://ift.tt/2WE6sla
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη