ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ορχομενού - Για οποιαδήποτε πληροφορία και πριν επισκεφτείτε το Κέντρο Κοινότητας καλέστε στο 2261034970 και 2261034001


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν την επίσκεψη στην υπηρεσία αν δεν είναι απολύτως απαραίτητο. Για οποιαδήποτε πληροφορία και πριν επισκεφτείτε το Κέντρο Κοινότητας καλέστε στο 2261034970 και 2261034001

Σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 11.03.2020 «,Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του.(ΦΕΚ Α' 55 11.3.2020)»:

Για το ΚΕΑ και το επίδομα στέγασης προβλέπεται παράταση ενός μήνα στην ισχύ τους. Δηλαδή για τις περιπτώσεις που απαιτείται η υποβολή νέας αίτησης για την καταβολή του επιδόματος κατά το μήνα Μάρτιο του τρέχοντος έτους, οι πολίτες μπορούν να προσέλθουν έως τέλος Απριλίου.
Όσον αφορά το επίδομα γέννησης αναστέλλονται για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο οι προθεσμίες στις περιπτώσεις κατάθεσης δικαιολογητικών στα Κέντρα Κοινότητας .

Τέλος, αναβάλλεται μέχρι τις 31 Μαρτίου 2020 η συνεδρίαση των υγειονομικών επιτροπών των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) για την εξέταση αιτήσεων παράτασης αναπηρικών παροχών σύνταξης. Στις περιπτώσεις λήξης, μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία, δικαιώματος σε παροχές λόγω αναπηρίας και εφόσον εκκρεμεί, χωρίς υπαιτιότητα των ενδιαφερομένων, στις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές των ΚΕ.Π.Α. Ιατρική κρίση κατ΄ εφαρμογή της διάταξης του προηγούμενου εδαφίου, παρατείνεται για τρεις (3) μήνες η καταβολή της αναπηρικής παροχής.





via ORCHOMENOS-PRESS https://ift.tt/2w4poi3
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη