ΕΚΤΑΚΤΟ-Κορονοϊός: 35 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - 530 συνολικά - ΒΙΝΤΕΟ

Στα 530 έφτασαν τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, καθώς ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 35 νέα κρούσματα. Από το σύνολο των κρουσμάτων 98 είναι "ορφανά" δηλαδή απροσδιόριστης πηγής. Όπως είπε ο κ.Τσιόδρας συνολικά νοσηλεύονται 100 ασθενείς, εκ των οποίων 18 διασωληνωμένοι. Σημειώνεται ότι οι νεκροί στη χώρα μας είναι πλέον 13.

Τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα βρίσκονται στην Αθήνα, ενώ έχουν ελεγχθεί περίπου 8.000 δείγματα. Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι 19 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία.

Η πλειονότητα όσων νοσηλεύονται έχει σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, το 54% είναι άνδρες, ενώ το 47% εξ αυτών είναι άνω των 65 ετών. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας ανέφερε ότι θα υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα. "Σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων, παραμένουμε στις εκτιμήσεις των προβλέψεών μας. Αναμένουμε μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων. Αυτή θα είναι ανάλογη της προσπάθειάς μας και το αν θα τηρήσουμε τα μέτρα που έχει πάρει η πολιτεία. Αντιμετωπίζουμε έναν εχθρό που δεν σέβεται ηλικίες", είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσιόδρας.

Δείτε το βίντεο:



via Press24.gr https://ift.tt/39bCCXO
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη