Aρ. Πελώνη: Νέα έκτακτα μέτρα για πρόληψη-προστασία από τον κορονοϊό (video)

Aρ. Πελώνη: Νέα έκτακτα μέτρα για πρόληψη-προστασία από τον κορονοϊό (video)

Ο επόμενος μήνας θα είναι πολύ δύσκολος. Σημασία έχει να τηρηθούν τα μέτρα, επεσήμανε μεταξύ άλλων η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Η κα Πελώνη τόνισε με έμφαση ότι είναι ψευδείς οι φήμες που κυκλοφορούν για απαγόρευση κυκλοφορίας, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα κλείσουν τα φαρμακεία. Συνέστησε επίσης, ο κόσμος να μείνει σπίτι για να μειωθεί η διασπορά του ιού. Επίσης ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων από την Τετάρτη αλλά και ο υποχρεωτικός κατ' οίκον περιορισμός για 14 ημέρες όσων μπαίνουν στην Ελλάδα.

Η κα Πελώνη ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός έχει κάθε πρωί τηλεδιάσκεψη με το Υπουργείο Υγείας και τους αρμόδιους φορείς για λήψη αποφάσεων, ανάλογα με τις εξελίξεις και λαμβάνονται τα αναγκαία μέτρα. Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη είπε ότι αποφασίστηκε όποιος έρχεται από το εξωτερικό να μπαίνει σε περιορισμό για 14 μέρες. Επίσης, ανακοίνωσε ότι αναστέλλεται η ισχύς του δακτυλίου μέχρι το τέλος του Απριλίου, και η αναστολή για δύο εβδομάδες από το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ.

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση κλιμακώνει διαρκώς την εφαρμογή του σχεδίου που είχε καταρτίσει με την πρώτη ΠΝΠ και στο πλαίσιο αυτό το υπ. Υγείας αποφάσισε την Παρασκευή επέκταση των προληπτικών μέτρων για την επέκταση του κορονοϊού. Έτσι από την Τετάρτη το μέτρο αναστολής λειτουργίας επεκτείνεται και σε άλλες επιχειρήσεις που έχουν επαφή με πολίτες. Ειδικότερα κλείνουν όλα τα μαγαζιά εκτός των σούπερ μάρκετ, τους φούρνους, τα φαρμακεία και τα πρατήρια βενζίνης.

Παράλληλα η κα Πελώνη ανακοίνωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και του ζήτησε να μείνουν ανοιχτοί μόνο για ατομική λατρεία και για την τέλεση των απαραίτητων μυστηρίων με τον απαραίτητο κόσμο.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2we8qxM
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη