ΛΑΣ : Απλήρωτοι ηθοποιοί παιδικής παράστασης από το ΔΗΠΕΘΕ

ΛΑΣ : Απλήρωτοι ηθοποιοί παιδικής παράστασης από το ΔΗΠΕΘΕ

Απλήρωτους και ξεκρέμαστους άφησε η δημοτική αρχή Βόλου και το ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ τους ηθοποιούς που έκαναν πρόβες για την παιδική παράσταση "Ντίλης ο Μεγαλοπρεπής", η οποία τελικά δεν θα ανέβει λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό. Αυτό καταγγέλλει με ερώτηση της προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου η παράταξη της λαϊκής Συσπείρωσης.

Η ερώτηση

Κ. Πρόεδρε,

Είναι γνωστό ότι παράλληλα με τις παραστάσεις του θεατρικού έργου «Το σακάκι που βελάζει» από το ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου, οι ηθοποιοί της παράστασης, τον τελευταίο μήνα, έκαναν πρόβες και για την επόμενη παραγωγή, για το παιδικό θεατρικό έργο «Ντίλης ο Μεγαλοπρεπής».

Η δημοτική αρχή Βόλου και το ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ αποφάσισαν, λόγω των εξελίξεων με το πρόβλημα της επιδημίας του κορωνοϊού, να μην πραγματοποιήσουν τη παραγωγή του παιδικού έργου, αφήνοντας ξεκρέμαστους και απλήρωτους τους ηθοποιούς της παράστασης.

Παρά το γεγονός ότι προσέφεραν διπλή εργασία, δεχόμενοι στα πλαίσια της καλής συνεργασίας, τη παράβαση των εργασιακών όρων να δουλεύουν ταυτόχρονα σε δυο παραγωγές, ακόμη και Σαββατοκύριακα και αργίες, η δημοτική αρχή τους «τιμωρεί» ρίχνοντάς τους, εντελώς απρόβλεπτα και ξαφνικά, στην ανεργία. Αρνείται να υπογράψει όπως είχε συμφωνηθεί νέο συμβόλαιο, προκαλώντας διπλό χτύπημα στα εργασιακά  δικαιώματα των ηθοποιών της παράστασης, οι οποίοι, δεσμευμένοι με τη συμφωνία τους με το ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ, δεν έχουν προγραμματίσει τη συμμετοχή τους σε άλλες παραγωγές.

Ερωτάται η δημοτική αρχή Βόλου:

  • Τι θα κάνει για να μην αθετηθεί η συμφωνία με τους ηθοποιούς της παράστασης «Ντίλης ο Μεγαλοπρεπής», για να υπογραφεί νέα σύμβαση εργασίας, ώστε να μην καταπατηθούν τα εργασιακά δικαιώματα των ηθοποιών;
  • Τι θα κάνει για να αποζημιώσει τους ηθοποιούς για τις διπλή εργασία που προσέφεραν, ακόμη και κατά τη διάρκεια Σαββατοκύριακων και αργιών;

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2W3G5oB
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.