Κορονοϊός: Πρώτος θάνατος στον Ισημερινό

Οι αρχές του Ισημερινού ανακοίνωσαν χθες Παρασκευή τον πρώτο θάνατο εξαιτίας του νέου κορονοϊού, διευκρινίζοντας ότι επρόκειτο για μια υπήκοο της χώρας ηλικίας 71 ετών η οποία επέστρεψε από την Ισπανία· η γυναίκα ήταν το πρώτο κρούσμα της ασθένειας στη χώρα, ενώ ο θάνατός της είναι ο πέμπτος στη Λατινική Αμερική.

«Με λύπη μας ενημερώνουμε ότι σήμερα (χθες Παρασκευή) η πρώτη μας ασθενής, που διαγνώστηκε στον Ισημερινό ότι είχε μολυνθεί από τον κορονοϊό, πέθανε», είπε η υπουργός Υγείας Καταλίνα Ανδραμούνιο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η γυναίκα επέστρεψε τον Φεβρουάριο στον Ισημερινό, όπου έγινε ο πρώτος άνθρωπος που διαγνώστηκε πως μολύνθηκε από τον κορονοϊό στη χώρα αυτή περίπου 16 εκατομμυρίων κατοίκων.

Η Ανδραμούνιο εξάλλου ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των ανθρώπων οι οποίοι έχουν μολυνθεί αυξήθηκε από 20 σε 23.

Ο Ισημερινός κήρυξε την Τετάρτη κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία εξαιτίας της πανδημίας και διέταξε να τίθενται σε απομόνωση προσωρινά όλοι οι ταξιδιώτες που έρχονται από την Κίνα, την Ισπανία, τη Γαλλία, το Ιράν, τη Γερμανία, τη Νότια Κορέα και την Ιταλία.

Η κυβέρνηση εξάλλου διέταξε να ανασταλούν όλες οι δημόσιες συγκεντρώσεις, να διακοπεί η λειτουργία των σχολείων, κι έδωσε εντολή όσοι εργαζόμενοι είναι εφικτό να δουλεύουν εξ αποστάσεως.

Η γειτονική Κολομβία, όπου η κυβέρνηση επίσης κήρυξε κατάσταση υγειονομικής έκτακτης ανάγκης, έκανε λόγο από την πλευρά της χθες για τέσσερα νέα κρούσματα, αυξάνοντας το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί εκεί σε 13, εκ των οποίων 10 γυναίκες και τρεις άνδρες.

Οι αποβιβάσεις επιβατών κρουαζιερόπλοιων απαγορεύθηκε, όπως και η διεξαγωγή δημοσίων συγκεντρώσεων με τη συμμετοχή άνω των 500 προσώπων. Οι ταξιδιώτες από την Κίνα, την Ισπανία, τη Γαλλία και την Ιταλία καλούνται να τίθενται σε αυτοαπομόνωση για 14 ημέρες.

Πέραν της γυναίκας που υπέκυψε στον Ισημερινό, δύο θανάτους μετρά η Αργεντινή, έναν η Γουιάνα και άλλον έναν ο Παναμάς.

via Press24.gr https://ift.tt/2WahCOs

RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.