Ανακοίνωση από το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ της ΛΑΡΚΟ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,


Θα πρέπει να υπάρχει υπομονή , να μη βγάζουν λανθασμένες εντυπώσεις κάποιοι ότι δεν υπάρχει ενημέρωση από το σωματείο.

 Όταν έχουμε τεκμηριωμένες θέσεις , απόψεις για όλα τα ζητήματα χωρίς να λέμε αερολογίες , τότε θα ενημερώνεστε όλοι από το μέσο της ανακοίνωσης ή προφορικά από το προεδρείο του σωματείου.

Όλοι μας γνωρίζουμε για την Πανδημία σε όλη την Ευρώπη.

Θα πρέπει και εμείς να προσαρμοστούμε στους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας για να βγούμε από αυτή την κρίση.


Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,


Την Τρίτη (17-03-2020) έγινε συνάντηση των προέδρων των σωματείων με τον εκκαθαριστή για τα τρέχοντα ζητήματα που είναι σε εκκρεμότητα για όλους τους εργαζόμενους.

Εκεί αναφέρθηκε και το μεγάλο ζήτημα των εργολάβων που έκαναν απεργία το προηγούμενο διάστημα.

Ο ειδικός διαχειριστής μας είπε ότι το μπίζνες πλαν δεν είναι έτοιμο ακόμα, θα είναι υλοποιήσιμο σε ένα 15νθήμερο από την μέρα που έγινε η συνάντηση για να έχουμε μία σαφή εικόνα ως προς την τροπολογία.

Η μισθοδοσία μας θα γίνει αύριο Παρασκευή και τα υπόλοιπα που αφορούν συνταξιοδοτήσεις συναδέλφων , δώρα , και ότι αφορά μισθολογικά ζητήματα , αυτά θα αναφερθούν μόλις υλοποιηθεί το μπίζνες πλαν που έχουν οι ειδικοί διαχειριστές.

Κατανοούμε την αγωνία των συναδέλφων που έχουν ήδη φύγει από την εταιρία και των συναδέλφων που ετοιμάζονται να φύγουν από την εταιρία, τους λέμε να κάνουν υπομονή μέχρι να δούμε πραγματικά ποιο θα είναι το πλάνο αυτό.


Υπήρχε  ομόφωνη απόφαση όλων των αδελφών σωματείων και από τις προηγούμενες συναντήσεις μας ότι δεν θα δεχτούμε μείωση των αποδοχών μας.

Οπότε θα πρέπει να είμαστε σε συνεχή επαφή σε διάλογο και με τους ειδικούς διαχειριστές και με την κυβέρνηση όλα μαζί τα σωματεία για να βγάλουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα , γιατί κοινή λογική όλων , είναι η εταιρία να παραμείνει ανοιχτή.

Να σταματήσει η σπέκουλα και η παραπληροφόρηση το έχουμε πει πολλές φορές σε κάποια παπαγαλάκια γιατί όταν θα έρθει η ώρα του αγώνα δεν περισσεύει κανείς - όλοι μας -  οι στόχοι όλων των εργαζομένων είναι κοινοί.


Οι μέρες που θα έρθουν εκτός της μεγάλης πανδημίας που αντιμετωπίζουμε , ίσως χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε και ουσιώδη ζητήματα για εμάς.

Σε τακτά χρονικά διαστήματα παρ΄ όλο που υπάρχουν οδηγίες αυστηρές λόγω πανδημίας να μην έχουμε επαφή ο ένας με τον άλλο , εμείς θα επικοινωνούμε μαζί σας και έχουμε έτοιμο πλάνο για να πάρουμε καθοριστικές αποφάσεις που θα κρίνουν την πορεία της εταιρίας και το μέλλον το δικό μας.


Την  εβδομάδα που μας έρχεται , θα γίνει ΔΣ του Σωματείου, ότι αποφασιστεί θα γνωστοποιηθεί με ανακοίνωση προς όλο το Σώμα.


Υπάρχει δεύτερη ανακοίνωση σήμερα από τη ΓΣΕΕ για την Πανδημία και τα μέτρα αντιμετώπισης αυτής της κρίσης.


Θα πρέπει να τηρούμε τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Είναι υποχρεωμένη η εταιρία και η ειδική διαχείριση να δώσει τα προβλεπόμενα από το νόμο μέτρα ασφαλείας για τους εργαζόμενους. Αν θέλουν να κάνουν οικονομία κάποιοι - να την κάνουν στο σπίτι τους . Εδώ εργάζονται 700 εργαζόμενοι και επιβάλλεται να πηγαίνουν ακέραιοι στο σπίτι τους.


Να είστε όλοι σε αγωνιστική ετοιμότητα .


Αν θα χρειαστεί θα πάρουμε μέτρα αγώνα για αυτά που έρχονται.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ


                                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                               Α. ΚΟΡΕΤΖΕΛΟΣ                       Γ. ΚΑΖΑΣ






via ORCHOMENOS-PRESS https://ift.tt/33t3jWK
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη