Τρεις νεκροί-Κλειστά εμπορικά κέντρα,εστιατόρια,καφετέριες,μπαρ, αισθητική,θέατρα,κινηματογράφοι, παιδότοποι, διασκέδαση, δικαστήρια, μουσεία

Τρεις νεκροί-Κλειστά εμπορικά κέντρα,εστιατόρια,καφετέριες,μπαρ, αισθητική,θέατρα,κινηματογράφοι, παιδότοποι, διασκέδαση, δικαστήρια, μουσεία

Την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Ζακύνθου, άφησε ο 67χρονος που είχε προσβληθεί από τον κορονοϊό. Είναι το τρίτο θανατηφόρο κρούσμα στην Ελλάδα από τον κορονοϊό καθώς, νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι ένας ηλικιωμένος άνδρας, 90 ετών, κατέληξε μετά από σοβαρές επιπλοκές πνευμονίας στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.
Κλείνουν εμπορικά κέντρα, εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ, κέντρα αισθητικής, εκπτωτικά χωριά, κουρεία, κομμωτήρια, μασάζ. Ανοιχτά τα σούπερ μαρκετ και τα φαρμακεία. Αναστέλλεται η λειτουργία για ένα δεκαπενθήμερο, δικαστηρίων, παιδότοπων, θεάτρων, κινηματογράφων, κέντρων διασκέδασης. Επίσης δήλωσε ότι σε 2-3 εβδομάδες θα φανούν τα αποτελέσματα των μέτρων που λαμβάνονται αυτή την περίοδο. Χαρακτήρισε τα νοσοκομεία «εμπροσθοφυλακή» στη μάχη αυτή και τόνισε ότι πρέπει να προστατευτεί το προσωπικό τους για να μην μεταφέρει τον κορονοϊό και σε άλλους ασθενείς.

Χτες ανακοινώθηκε και το κλείσιμο των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων έως τις 30 Μαρτίου. Θυμίζουμε τον αριθμό του ΕΟΔΥ: 1135.

«Πολίτες με ήπια συμπτώματα δεν πρέπει να πηγαίνουν στα νοσοκομεία», δήλωσε o εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Από την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020 και κάθε ημέρα στις 16:00, εκτός Σαββάτου και Κυριακής στην ΕΡΤ1, η Σταυρούλα Χριστοφιλέα παρουσιάζει μια έκτακτη δίωρη εκπομπή με όλες τις εξελίξεις για τον κορονοϊό. Στο στούντιο θα βρίσκονται προσκεκλημένοι λοιμωξιολόγοι, ειδικοί επιστήμονες από όλους τους τομείς της Υγείας και εκπρόσωποι των αρμόδιων υγειονομικών αρχών, ενώ το δημοσιογραφικό επιτελείο της ΕΡΤ θα μεταφέρει όλο το ρεπορτάζ επί του θέματος, με εγκυρότητα και ψυχραιμία.

ΕΟΔΥ-'Εκκληση: Στα νοσοκομεία μόνο πολίτες από ευπαθείς ομάδες

Κορονοϊός: Κλείνουν οι χώροι εστίασης-Στα 190 τα κρούσματα-Πέντε σε σοβαρή κατάσταση

Πηγή ΕΡΤ

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/39kpWyE
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη