Γιάννης Οικονόμου: Σε έκτακτη ανάγκη δεν χωρούν λεονταρισμοί


Σε έκτακτη ανάγκη δεν χωρούν λεονταρισμοί


Η εμφάνιση του κορονοϊού και η εξέλιξή του σε πανδημία δεν είναι πλάκα. Δεν προσφέρεται ούτε για αστεϊσμούς, ούτε για ριψοκίνδυνες επιλογές. Βρισκόμαστε πια σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Από αυτή τη συνθήκη δεν εξαιρείται κανείς.
Οφείλουμε όλοι να βάλουμε πάνω από όλα την ευθύνη, έναντι της κοινωνίας, έναντι των πιο ευπαθών ομάδων, αλλά εν τέλει και έναντι του ίδιου μας του εαυτού. Στην νέα απειλή επίσης περιττεύει ο λαϊκισμός, η ψηφοθηρία, η δίψα για προβολή.

Ο κάθε ένας και η κάθε μια ξεχωριστά, αλλά και η κοινότητα ως σύνολο, οφείλουμε να ακολουθήσουμε τις οδηγίες των ειδικών, αλλά και τους κανόνες που η πολιτεία έγκαιρα θέσπισε ακολουθώντας αυτές πιστά. Είναι βέβαιο πως αυτό δεν είναι μια απλή, ούτε –και πολύ περισσότερο – μια εύκολη διαδικασία. Είναι όμως αναγκαία.

Σε ό,τι με αφορά από σήμερα κιόλας αλλάζω το καθημερινό μου πρόγραμμα και το προσαρμόζω αυστηρά στις οδηγίες των ειδικών και στους κανόνες της πολιτείας. Περιορίζω την δράση μου στο νομοθετικό έργο στις επιτροπές και την ολομέλεια και στις απολύτως απαραίτητες συναντήσεις στα υπουργεία για συλλογικά θέματα της Φθιώτιδας.

Οργανώνω τη λειτουργία του πολιτικού μου γραφείου και των συνεργατών μου στη βάση των προβλέψεων της ΠΝΠ, σταματώ τις περιοδείες και τις προγραμματισμένες συναντήσεις με φορείς του τόπου μας και τη δια ζώσης παρουσία μου, τόσο σε προγραμματισμένες δράσεις, όσο και σε υποχρεώσεις που απορρέουν από την ιδιότητά μου. Μέχρι να αντιστραφούν οι συνθήκες, για την πολιτική μου δράση, θα φροντίσω να εξαντλήσω τα εργαλεία και τις δυνατότητες που μας παρέχει η τεχνολογία μέσω του ασφαλούς περιβάλλοντος των δικτύων επικοινωνίας και της διαδραστικότητάς του.

Για όσους με ξέρουν λίγο περισσότερο είναι βέβαιο να αναρωτηθούν αν κάτι τέτοιο θα ήταν εφικτό να το πραγματοποιήσω. Η απάντηση είναι «ναι, είναι».

Προτιμώ σε αυτή την καμπή να νιώσω λίγες μέρες «λιοντάρι στο κλουβί», ώστε να είμαστε όλοι κερδισμένοι, από το να καμώνομαι ανεύθυνους λεονταρισμούς, που ενδεχομένως μας εκθέσουν σε περιπέτειες όλους.

Από το Blogger.