Μηταράκης: Ξεκινούν οι μεταφορές σε κλειστές δομές Μαλακάσας και Σερρών

Μηταράκης: Ξεκινούν οι μεταφορές σε κλειστές δομές Μαλακάσας και Σερρών

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη, δήλωσε ότι από σήμερα, Σάββατο 14 Μαρτίου, ξεκινούν οι μεταφορές σε κλειστές δομές στις Σέρρες και τη Μαλακάσα όσων εισήλθαν στη χώρα από την 1η Μαρτίου και μετά.

Η αρχή θα γίνει με 450 άτομα που έφυγαν από τη Λέσβο, ενώ μέσα στην εβδομάδα θα μεταφερθούν και οι υπόλοιποι. Ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε την ανάγκη να αντικατασταθούν οι ανοιχτές δομές με κλειστά και ελεγχόμενα κέντρα για λόγους δημόσιας ασφάλειας, τάξης και υγείας. 

«Η Ευρώπη, πλέον, είναι πολύ πιο αποφασισμένη σε τρία σημεία. Πρώτον, η ασφάλεια των συνόρων. Δεύτερον, η υποχρεωτική συνεισφορά στο σύνολο των μεταναστευτικών βαρών. Τρίτον, η ανάγκη των επιστροφών όχι μόνο μέσω Τουρκίας και Κοινής Δήλωσης, αλλά και την δημιουργία διαδρόμων επιστροφών σε τρίτες χώρες, θέτοντας ως προαπαιτούμενο την αποδοχή των υπηκόων τους. Παράλληλα, έχουμε ζητήσει έκτακτη στήριξη από την ΕΕ για την επιστροφή όσων μπήκαν στη χώρα τις τελευταίες ημέρες, η οποία και ενεκρίθη σε υπηρεσιακό επίπεδο».

Μυτιλήνη: Αναχώρησε το αρματαγωγό «ΡΟΔΟΣ» με 450 μετανάστες

Αναχώρησε το μεσημέρι του Σαββάτου 14 Μαρτίου (13:00) από το λιμάνι της Μυτιλήνης το αρματαγωγό «ΡΟΔΟΣ» με 450 επιβαίνοντες. Σύμφωνα με το υπουργείο μετανάστευσης και ασύλου, οι επιβαίνοντες θα μεταφερθούν σε κλειστές δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στις Σέρρες και στη Μαλακάσα. 

Οι 450 φιλοξενούνταν από τις 4 Μαρτίου στο αρματαγωγό, το οποίο είχε δέσει στο λιμάνι της Μυτιλήνης για να μείνουν σε αυτό όσοι μπήκαν στην Ελλάδα μετά την 1η Μαρτίου και δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αιτήματος ασύλου.

Άλλη μια βάρκα με 25 άτομα έφτασε την Παρασκευή στη βόρεια Λέσβο στην περιοχή του χωριού Κλειού. Η πρώτη μετά από μια περίοδο μηδενικών ροών έφτασε στη Λέσβο την Πέμπτη, στην περιοχή του Μολύβου.

Όλοι οι παραπάνω διαμένουν στον τόπο αποβίβασής τους. Οι αφιχθέντες την Παρασκευή στα όρια του χωριού Κλειού, οι αφιχθέντες προχθές στο λιμάνι του Μολύβου και άλλοι 42 που έφτασαν στο νησί στις 4 Μαρτίου διαμένουν έκτοτε σε παρεκκλήσι στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου της Σκάλας Συκαμνιάς.

Στο σύνολο τους αναμένεται να μεταφερθούν για καταγραφή και ταυτοποίηση. Στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε κλειστή δομή στο εσωτερικό της Ελλάδας.



via Ειδησεις https://ift.tt/39U7P2U
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη