Προς λύση οδεύουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του πρόβλημα με τις μη μεταφορά δείγματος από την Ικαρία

Προς λύση οδεύουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του πρόβλημα με τις μη μεταφορά δείγματος από την Ικαρία

Πρόβλημα παρουσιάζει μετά και την προσωρινή (μέχρι αυτή την στιγμή) καραντίνα του πλοίου BLUE STAR Μύκονος η μεταφορά ενός δείγματος για εξέταση από το Νοσοκομείο της Ικαρίας αφού και οι αεροπορικές εταιρείες που εξυπηρετούν το νησί μας βάσει του διεθνή κανονισμό της ΙΑΤΑ δεν μεταφέρει «Μολυσματικά ή βιολογικώς επικίνδυνα υλικά, π.χ. μολυσμένο αίμα, βακτηρίδια και ιοί». Η διοίκηση του Νοσοκομείου είναι σε επικοινωνία με το ΕΟΔΥ για την λύση του προβλήματος Πριν από λίγο είχαμε ανακοίνωση της ακτοπλοϊκής εταιρίας η οποία θα μας ενημερώσει μετά τις 2 μ.μ. για το τι μέλει γενέσθαι:
«Εχθές, 11/03/2020, στο πλοίο Bs MYCONOS, προ της αναχωρήσεως αυτού, προκειμένου να εκτελέσει το προγραμματισμένο του δρομολόγιο Καβάλα-Λήμνος-Μυτιλήνη-Οινούσσες-Χίος-Βαθύ (Σάμος)-Καρλόβασι (Σάμος)-Φούρνοι-Αγ. Κήρυκος (Ικαρία)-Μύκονος-Σύρος-Πειραιάς, αναφέρθηκε από τον γιατρό του πλοίου περίπτωση μέλους πληρώματος, το οποίο παρουσίασε υψηλό πυρετό. Ο ασθενής αποβιβάστηκε στην Καβάλα και διεκομίσθη με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Καβάλας. Κατόπιν συνεννόησης με τις Λιμενικές Αρχές Καβάλας, το πλοίο απέπλευσε για τον λιμένα της Λήμνου σε εκτέλεση του δρομολογίου του.
Με τον κατάπλου στον λιμένα της Λήμνου, το πλοίο ενημερώθηκε από τον Θάλαμο Επιχειρήσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας ότι μετά την ολοκλήρωση των πρώτων εξετάσεων από το νοσοκομείο Καβάλας και σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ, το περιστατικό αντιμετωπίζεται πλέον ως ύποπτο κρούσμα Covid-19.
Σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ ) και των Λιμενικών Αρχών, το πλοίο παραμένει στον λιμένα Λήμνου μέχρι να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των νεότερων εξετάσεων του ασθενούς, αργότερα σήμερα.
127 επιβάτες με προορισμό τη Λήμνο αποβιβάσθηκαν, έχοντας λάβει οδηγίες από τις Υγειονομικές Αρχές Λήμνου, ενώ οι υπόλοιποι επιβαίνοντες, 343 επιβάτες και 77 πλήρωμα, παραμένουν στο πλοίο.
Η Εταιρεία είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και τις Λιμενικές Αρχές και θα προβεί σε περαιτέρω ανακοίνωση για κάθε εξέλιξη.

The post Προς λύση οδεύουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του πρόβλημα με τις μη μεταφορά δείγματος από την Ικαρία appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/3cVA0jV
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.