ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ της «Ελληνικής Λύσης» για το θέμα του κορωνοϊού…


Στο πρωτόγνωρο και δύσκολο πρόβλημα της πανδημίας, η χώρα μας, μπορεί να διδαχθεί από άλλες που έχουν "εκπαιδευθεί" σε παρόμοιες καταστάσεις…

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ πάντα προωθεί την έννοια της πρόληψης παρά της καταστολής. Στο χρονικό σημείο που βρισκόμαστε ωστόσο, και βλέποντας κατάματα τον κίνδυνο που επίκειται, προτείνουμε μία σειρά μέτρων που θα ελαχιστοποιήσουν τις επερχόμενες συνέπειες.

Στα πλαίσια της ατομικής ευθύνης το εγώ δεν μπαίνει πάνω από το εμείς, συνεπώς πράγματι μένουμε σπίτι.
Σε αυτή τη γραμμή, κι επειδή δυστυχώς κάποιοι αρνούνται να το κατανοήσουν, το Κράτος πρέπει να λάβει μέτρα προς όφελος του κοινωνικού συνόλου για μείωση των μετακινήσεων!

Παράλληλα πρέπει να απαγορευθεί η μετακίνηση λαθρομεταναστών και η μεταφορά τους στην ηπειρωτική Ελλάδα, καθώς τα άτομα αυτά δεν έχουν υποβληθεί σε κανενός είδους ιατρική- υγειονομική εξέταση, ενώ και στις δομές ουδόλως τηρούνται οι στοιχειώδεις έστω κανόνες υγιεινής.

Ένα ζήτημα που συζητήθηκε εντόνως από της αρχής της εξάπλωσης του ιού ήταν ο ρόλος της Εκκλησίες και η συμμετοχή των πιστών στις λειτουργίες και τις εκδηλώσεις πίστης των ορθόδοξων χριστιανών. Αφού λοιπόν το Κράτος σύστηνε το «κλείσιμο» των εκκλησιών, η Ελληνική Λύση προτείνει τον έλεγχο και τη λειτουργία των παράνομων – σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη- και νόμιμων – σε Θράκη- τζαμιών!

Επιπροσθέτως η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ προτείνει:
Την αξιοποίηση των στρατιωτικών ιατρών στα σύνορα και όπου αλλού χρειαστεί για να ελέγχουν όσους εισέρχονται στη χώρα .
Την υιοθέτηση συστήματος για άμεσο εντοπισμό με τεστ των κρουσμάτων από τον κορονοϊό.
Τη δημιουργία υγειονομικών συγκροτημάτων για καραντίνα, υπόπτων κρουσμάτων, σε περιοχές εκτός κέντρου πόλης, ώστε να ελαχιστοποιηθεί η διασπορά.
Την επιβολή αυστηρότατων –παραδειγματικών ποινών σε όσους παραβιάζουν την προληπτική αυτοαπομόνωση. Το κράτος οφείλει να επιδείξει τη σοβαρότητα του σε περίπτωση παραβίασης των προβλεπομένων, ώστε να μειώσει την μελλοντική παραβατικότητα.
Κρίνεται απαραίτητη η εξασφάλιση από πλευράς του Κράτους, περισσότερων γιατρών και νοσηλευτών, περισσοτέρων κλινών και ΜΕΘ.

Ως προς τα οικονομικά μέτρα, προτείνεται: 
-Ένα πρώτο, απλό και ταυτόχρονα πολύ αποτελεσματικό μέτρο για την ελληνική οικονομία και όχι μόνο, θα ήταν η μείωση του ΦΠΑ – κυρίως επειδή κάθε «σοκ προσφοράς» καταλήγει αργά ή γρήγορα σε ένα «σοκ ζήτησης», ειδικά όταν συνοδεύεται από πληθωρισμό.
-Ειδικά όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις της στο Euro Group ή στην ΕΕ, θα πρέπει να επικεντρωθεί είτε στην διεκδίκηση των 290 δις € που μας οφείλει η Γερμανία, είτε στη διαγραφή των 96 δις € που έχουν μετατεθεί για μετά το 2032 – ταυτόχρονα με τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων για το Diesel Gate.
-Επιπλέον, οφείλουν να υιοθετηθούν κρατικά μέτρα που να αντισταθμίζουν τις αναταραχές στην πλευρά της προσφοράς – όπως οι επιδοτήσεις των επιχειρήσεων, η στήριξη της ρευστότητας τους, η αναβολή της πληρωμής φόρων, η προσωρινή μείωση τους, η μερική ή ολική αποζημίωση τους όσον αφορά το κόστος των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης για τη διευκόλυνση της εργασίας με μειωμένο ωράριο, η αγορά μετοχών τους από την ΕΚΤ στα πλαίσια του QE, η στήριξη των τραπεζών κοκ.
-Άμεση προτεραιότητα για το Κράτος θα πρέπει να είναι η πρόνοια για τους επαγγελματίες που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους με κυβερνητική εντολή- καφετέριες, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, κλπ, και βιώνουν ήδη τις δυσμενείς οικονομικές επιπτώσεις. Σε δεύτερο χρόνο και μόνο τότε θα πρέπει να ενισχυθεί ο τουρισμός, καθώς η επιρροή στον κλάδο αυτό είναι εμφανείς.
-Το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου, προκειμένου να αποφευχθεί η "ελεύθερη πτώση" του. Ήδη ο σχετικός δείκτης παρουσιάζει- μόνο σήμερα- πτώση της τάξης του 12,31%, με τη συνολική πτώση να αγγίζει το 50%! Η κατάσταση αυτή οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή της οικονομίας. Μόνη λύση συνιστά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου, ώστε η ελληνική οικονομία να επηρεαστεί το λιγότερο δυνατό.
-Η συγκρότηση ομάδων για τη διαχείριση των κρίσιμων οικονομικών και επιχειρηματικών ζητημάτων που προκύπτουν συνεχώς, από την πανδημία.
– Η καταβολή ειδικών επιδομάτων σε εργαζομένους στην κοινωνική περίθαλψη, και η παροχή δωρεάν ιατρικών συμβουλών σε όλους τους πολίτες.
-Ο συστηματικός κι αυστηρότατος έλεγχος του κόστους των φαρμακευτικών προϊόντων και της αισχροκέρδειας που παρατηρείται ήδη, σε φαρμακευτικά αναλώσιμα, μάσκες και αντισηπτικά, όπως και στην πώληση της βενζίνης και η επιβολή αυστηρότατων ποινών. Ειδικά στο ζήτημα της βενζίνης, η λιανική της τιμή με τους φόρους αυξήθηκε κατά 2,1 σεντ το λίτρο, ενώ στην ΕΕ μειώθηκε κατά 7,7 σεντ το λίτρο. Συνεπώς, ως είδος «άκρως ευαίσθητο» στην αισχροκέρδεια, οι έλεγχοι πρέπει να είναι συνεχείς και οι κυρώσεις παραδειγματικές.
-Ο έλεγχος θα πρέπει να επεκταθεί και στα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας και στους τομείς αυτούς.

Αισχροκέρδεια όμως παρατηρείται και από τα ΜΜΕ, τα οποία προβάλλουν διαφημίσεις που αισχροκερδούν, με τους ιδιώτες επιχειρηματίες να προωθούν τα προϊόντα τους στο δεκαπλάσιο της πραγματικής τους αξίας. Το Κράτος οφείλει και στο πεδίο αυτό να εφαρμόσει ελεγκτικούς μηχανισμούς και να πατάξει την αισχροκέρδεια με επιβολή αυστηρών προστίμων στα Μ.Μ.Ε .

-Πρόνοια πρέπει να ληφθεί και για τη λειτουργία των σταθμών διοδίων, οι οποίοι αποτελούν «κινητές βόμβες», με τον τεράστιο όγκο πελατών που έχουν και την συνεχή ροή ρευστού. Κάθε συναλλαγή αποτελεί κίνδυνο! Το Κράτος πρέπει να επιβάλλει και στους σταθμούς διοδίων- όπως και σε άλλες ιδιωτικές εταιρείες, το κλείσιμό τους για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ
προτείνει την αναστολή κάθε είδους πλειστηριασμού επ ΄αόριστον και την καταβολή βοηθημάτων στους οικονομικά ασθενείς, ακόμα και με τη χρήση κονδυλίων ΕΣΠΑ ή από το δημοσιονομικό "μαξιλάρι ασφαλείας" που διαθέτει η χώρα- αν αυτό υφίσταται ακόμα!

Επιπλέον, και προκειμένου να αποφευχθεί ο πανικός των Ελλήνων πολιτών, προτείνεται η συστηματική καμπάνια για την ενίσχυση της ενημέρωσης των Ελλήνων, σχετικά με τα μέτρα πρόληψης.

Τελευταίο άλλα υψίστης σημασίας μέτρο- το οποίο δεν επιβάλλεται από οποιοδήποτε κρατικό μέτρο, αλλά από την ίδια μας την ανθρώπινη φύση, συνιστά η αιμοδοσία, καθώς διαπιστώνεται σοβαρή ανάγκη για τα πολυμεταγγιζόμενα άτομα.

Επισημαίνουμε πως και σε αυτήν την περίπτωση, η πρόληψη είναι σημαντικότερη της καταστολής. Έστω και τώρα, ας ενεργοποιηθεί η Κυβέρνηση και ας ακούσει και νέες προτάσεις, γιατί εδώ παίζεται η υγεία και η ζωή των πολιτών.
https://voicenews.gr/afti-ine-i-lysi-sto-thema-tou-koronoiou-protasi-apo-tin-elliniki-lysi/?fbclid=IwAR1A_OVOh4mSEDz6Aj2_7_JC4KWGbVpVq04-Wcpj0NouQkkIlkSPdypa71U#


via Press24.gr https://ift.tt/2xJKnr7
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη