Κορονοϊός: Οι φορείς της Καστοριάς ζητούν να κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης και καραντίνα

Κορονοϊός: Οι φορείς της Καστοριάς ζητούν να κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης και καραντίνα

Με ομόφωνη απόφαση τους, οι φορείς της Καστοριάς ζητούν να κηρυχθεί ο νομός Καστοριάς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να τεθεί σε καραντίνα λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Στην έκτακτη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλου και συμμετείχαν οι δύο βουλευτές, οι τρείς δήμαρχοι, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και ο πρόεδρος του Νοσοκομείου Καστοριάς, συμφωνήθηκε να σταλεί επιστολή στον ΕΟΔΥ, στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στο υπουργείο Υγείας και στο γραφείο του πρωθυπουργού, όπου θα τονίζεται η ανάγκη να παρθούν άμεσα μέτρα στήριξης της Καστοριάς, ώστε να ανακοπεί η εξάπλωση του ιού που απέχει σε ποσοστά από τον πανελλαδικό μέσο όρο. 

Όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος «έχουμε 2 θανάτους από την Καστοριά και 14 κρούσματα κορονοϊού, γεγονός που μας ανησυχεί αρκετά για τις επόμενες ημέρες».

Ο κ. Σαββόπουλος τόνισε ότι «ζητάμε να εξεταστεί σοβαρά η περίπτωση να κηρηχθει ο νομός σε καραντίνα με επιχειρησιακό σχέδιο τέτοιο που θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις επιβράδυνσης της εξάπλωσης του ιού». 

Ο κ. Σαββόπουλος, όπως και ο δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης, εξέφρασαν την αγωνία τους για το γεγονός ότι στο νοσοκομείο του νομού «υπάρχουν αρκετά κρούσματα κορονοϊού σε Ιατρούς και νοσηλευτές» και επεσήμαναν ότι αυτό «δημιουργεί δυσπιστία και ανησυχία στους πολίτες άλλα και πρόβλημα στο ίδιο το προσωπικό». Επιπλέον, ζήτησαν από τον ΕΟΔΥ να προβεί άμεσα σε εξετάσεις όλου του προσωπικού του νοσοκομείου. 

Παράλληλα ζήτησαν την άμεση πρόσληψη ιατρονοσηλευτικού προσωπικού ή ακόμη και τη μετακίνηση του από άλλες μονάδες της περιοχής, ενώ εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την πορεία των κρουσμάτων το επόμενο διάστημα.

Έως σήμερα η Καστοριά έχει 14 κρούσματα σ'ένα πληθυσμό 42.000 κατοίκων όπου οι περισσότεροι είναι ηλικιωμένοι.

Διαβάστε επίσης:

Μόσιαλος: Αυτό το βίντεο για κορονοϊό πρέπει να δουν όλοι

Κορονοϊός: Σε 24ωρη βάση η γραμμή 1520 της ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή

Κορονοϊός: Πώς θα ψωνίζουμε στα σούπερ μάρκετ από αύριο Δευτέρα 16/3 - Όλες οι αλλαγές

Κορονοϊός: Κλείνουν τα σύνορα της Ελλάδας με Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία - Τέλος τα δρομολόγια πλοίων για Ιταλία



via Ειδησεις https://ift.tt/2WhxfDI
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη