Ιράκ: Που «χτύπησαν» οι Αμερικανικοί βομβαρδισμοί

Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ βομβάρδισαν από αέρος τέσσερις εγκαταστάσεις ιρακινών παραστρατιωτικών οργανώσεων, της αστυνομίας και του στρατού του Ιράκ, σύμφωνα με ανακοίνωση των ιρακινών ένοπλων δυνάμεων η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα.Στις θέσεις που επλήγησαν περιλαμβάνονται μια εγκατάσταση στη Νατζάφ και άλλες τρεις εγκαταστάσεις νότια της Βαγδάτης, κατά την ανακοίνωση, η οποία μεταδόθηκε από την ιρακινή κρατική τηλεόραση.

Αεροπορική επιδρομή έπληξε τμήμα ανεγειρόμενου αεροδρομίου στην ιερή για τους σιίτες πόλη Καρμπάλα του Ιράκ, γνωστοποίησε αξιωματούχος του αεροδρομίου.

Επλήγη κτίριο του αεροδρομίου, τόνισε ο αξιωματούχος, διανέμοντας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου φωτογραφίες που εικονίζουν τις ζημιές.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε νωρίτερα ότι διεξήχθησαν επιδρομές «ακριβείας» εναντίον «αποθηκών όπλων» ιρακινών παραστρατιωτικών οργανώσεων προσκείμενων στο Ιράν, που κατηγορεί για την επίθεση της Τετάρτης εναντίον της βάσης Τάτζι του αντιτζιχαντιστικού συνασπισμού, όπου σκοτώθηκαν δύο αμερικανοί στρατιωτικοί κι ένας 26χρονος Βρετανός του ιατρικού σώματος στρατού.

via Press24.gr https://ift.tt/2TMBZQ8

RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη