Τοποθέτηση του Υφυπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Γιάννη Τσακίρη, κατά την ανακοίνωση των μέτρων ρευστότητας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις


Τοποθέτηση του Υφυπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Γιάννη Τσακίρη, κατά την ανακοίνωση των μέτρων ρευστότητας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που συνδέονται με τη διατήρηση των θέσεων εργασίας:


«Το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων είναι σε συνεχή επικοινωνία τόσο με τα άλλα κράτη-μέλη όσο και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, έτσι ώστε, κάθε στιγμή, βλέποντας το πώς εξελίσσεται η κατάσταση να αναπροσαρμόζουμε τις πολιτικές μας και να τις φέρνουμε στο σωστό επίπεδο προκειμένου να προλαμβάνουμε τα λεγόμενα «market failures».


Τα μέτρα είναι δύο φάσεων:


- Η πρώτη αφορά στην κρίση που περνάμε τώρα και τα μέτρα έχουν στόχο την παροχή ρευστότητας προς τις επιχειρήσεις.


- Η δεύτερη, που είναι εξίσου σημαντική και ίσως η σημαντικότερη, είναι πόσο γρήγορα η ελληνική οικονομία και η ελληνική επιχειρηματικότητα θα επανεκκινήσουν, χρησιμοποιώντας τα σωστά χρηματοοικονομικά εργαλεία, με τα οποία στοχεύουμε να παρασχεθεί όσο το δυνατόν περισσότερη ρευστότητα και ευελιξία στις επιχειρήσεις. Ειδικά, όπως είπε προηγουμένως και ο Υπουργός, σε κεφάλαιο κίνησης, αυτό δηλαδή που θα τους δώσει τη δυνατότητα να επανέλθουν γρήγορα στην πρότερη κατάσταση.


Ένα βασικό, λοιπόν, στοιχείο της πολιτικής μας είναι τα χρηματοοικονομικά εργαλεία και ο βαθμός μόχλευσης που αυτά μας δίνουν, δηλαδή πώς με λιγότερους πόρους, εθνικούς ή ΕΣΠΑ, μπορούμε να κινητοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα κεφάλαια στην αγορά».


via ORCHOMENOS-PRESS https://ift.tt/2WpUpI5
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.