Τοποθέτηση του Υφυπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Γιάννη Τσακίρη, κατά την ανακοίνωση των μέτρων ρευστότητας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις


Τοποθέτηση του Υφυπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Γιάννη Τσακίρη, κατά την ανακοίνωση των μέτρων ρευστότητας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που συνδέονται με τη διατήρηση των θέσεων εργασίας:


«Το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων είναι σε συνεχή επικοινωνία τόσο με τα άλλα κράτη-μέλη όσο και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, έτσι ώστε, κάθε στιγμή, βλέποντας το πώς εξελίσσεται η κατάσταση να αναπροσαρμόζουμε τις πολιτικές μας και να τις φέρνουμε στο σωστό επίπεδο προκειμένου να προλαμβάνουμε τα λεγόμενα «market failures».


Τα μέτρα είναι δύο φάσεων:


- Η πρώτη αφορά στην κρίση που περνάμε τώρα και τα μέτρα έχουν στόχο την παροχή ρευστότητας προς τις επιχειρήσεις.


- Η δεύτερη, που είναι εξίσου σημαντική και ίσως η σημαντικότερη, είναι πόσο γρήγορα η ελληνική οικονομία και η ελληνική επιχειρηματικότητα θα επανεκκινήσουν, χρησιμοποιώντας τα σωστά χρηματοοικονομικά εργαλεία, με τα οποία στοχεύουμε να παρασχεθεί όσο το δυνατόν περισσότερη ρευστότητα και ευελιξία στις επιχειρήσεις. Ειδικά, όπως είπε προηγουμένως και ο Υπουργός, σε κεφάλαιο κίνησης, αυτό δηλαδή που θα τους δώσει τη δυνατότητα να επανέλθουν γρήγορα στην πρότερη κατάσταση.


Ένα βασικό, λοιπόν, στοιχείο της πολιτικής μας είναι τα χρηματοοικονομικά εργαλεία και ο βαθμός μόχλευσης που αυτά μας δίνουν, δηλαδή πώς με λιγότερους πόρους, εθνικούς ή ΕΣΠΑ, μπορούμε να κινητοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα κεφάλαια στην αγορά».






via ORCHOMENOS-PRESS https://ift.tt/2WpUpI5
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη