Κορονοϊός: Δραστικά μέτρα στην Ισπανία για τον περιορισμό της επιδημίας - ΒΙΝΤΕΟ

"Tα μέτρα που θα λάβουμε θα είναι δραστικά και θα έχουν συνέπειες" τόνισε ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, όπου επιβεβαίωσε την είδηση ότι η χώρα τίθεται σε περιορισμό από τη Δευτέρα. Ο Σάντσεθ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου έπειτα από ένα μαραθώνιο υπουργικό συμβούλιο που διήρκεσε 7 ώρες.

Σύμφωνα με το Reuters, η ισπανική κυβέρνηση αναμενόταν να θέσει τη χώρα υπό περιορισμό από τη Δευτέρα στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει στη μάχη εναντίον του νέου κορονοϊού, σύμφωνα με το προσχέδιο του επίσημου διατάγματος που περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου ειδήσεων. Σύμφωνα με το προσχέδιο αυτό, όλοι οι Ισπανοί θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους και να βγαίνουν μονάχα για να αγοράσουν φαγητό, να πάνε στο φαρμακείο, στο νοσοκομείο ή στη δουλειά και σε έκτακτες περιπτώσεις. Επιπλέον, τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα περιοριστούν προκειμένου να μεταφέρουν λιγότερους επιβάτες, τα δρομολόγια, εντούτοις, δεν θα ανασταλούν.

Ο υπουργός Εσωτερικών θα ελέγχει όλες τις αστυνομικές δυνάμεις, περιλαμβανομένων των τοπικών και περιφερειακών, στο πλαίσιο της κήρυξης της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ένα διάστημα 15 ημερών.

Τα υπουργεία Υγείας και Μεταφορών θα μπορούν να λαμβάνουν αποφάσεις για το σύνολο της χώρας, αναλαμβάνοντας ορισμένες εξουσίες από τις τοπικές και περιφερειακές Αρχές.

Βάσει του προσχεδίου, τα μέτρα περιορισμού τίθενται σε ισχύ από τη Δευτέρα στις 8 το πρωί τοπική ώρα (09.00 ώρα Ελλάδας), ενώ όλα τα άλλα μέτρα θα εφαρμοστούν μόλις εκδοθεί το διάταγμα στην εφημερίδα της κυβέρνησης.Αμέσως μετά το υπουργικό συμβούλιο ανακοίνωσε αυτά τα μέτρα τα οποία χαρακτήρισε δραστικά και εξαιρετικά και τόνισε ότι θα επιβληθούν για 15 ημέρες ως μέρος της κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Επεσήμανε ότι ενδέχεται να επεκταθούν ενώ θα έχουν σοβαρό αντίκτυπο στην ισπανική οικονομία. Στην Ισπανία έχουν επιβεβαιωθεί 6.250 κρούσματα ενώ έχουν πεθάνει 193 άνθρωποι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, RT.com, El Pais



via Press24.gr https://ift.tt/3cVRcGh
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη