Κορονοϊός: Σύσταση στις ευπαθείς ομάδες για αποφυγή ταξιδιών εντός και εκτός Ελλάδας

Κορονοϊός: Σύσταση στις ευπαθείς ομάδες για αποφυγή ταξιδιών εντός και εκτός Ελλάδας

Την αποφυγή ταξιδιών εντός και εκτός Ελλάδας όλων των ατόμων που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου, δηλαδή άτομα με ηλικία άνω των 70 ετών ή οποιασδήποτε ηλικίας με υποκείμενα σοβαρά χρόνια νοσήματα (καρδιαγγειακά νοσήματα, σακχαρώδης διαβήτης, νοσήματα του αναπνευστικού) και άτομα με ανοσοκαταστολή, συστήνει το υπουργείο Υγείας, με σκοπό την προστασία τους απέναντι στην ιογενή λοίμωξη COVID-19, που αφορά στον κορονοϊό.

Αναφέρεται ότι οι κορονοϊοί είναι μία ομάδα ιών που συνήθως προκαλούν αναπνευστικές λοιμώξεις, η σοβαρότητα των οποίων ποικίλλει στον άνθρωπο και στα ζώα.

Εκτιμάται ότι περίπου το ένα τρίτο των λοιμώξεων ανώτερου αναπνευστικού στον άνθρωπο μπορεί να προκαλείται από κορονοϊούς.

Ο κορονοϊός SARS-COV-2 είναι στέλεχος που απομονώνεται για πρώτη φορά από τον άνθρωπο.

Με βάση τα διαθέσιμα επιδημιολογικά δεδομένα, φαίνεται ότι ο κορονοϊός SARS-COV-2 πιθανότατα μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω σταγονιδίων που αποβάλλονται από άτομο που νοσεί, μέσω βήχα ή πταρμού ή με άμεση ή έμμεση επαφή με εκκρίσεις αναπνευστικού (δηλαδή μέσω μολυσμένων χεριών).

Ο χρόνος επώασης της νόσου, υπολογίζεται σε 2-14 ημέρες με μέσο χρόνο επώασης τις 5 ημέρες.

Έκκληση Κικίλια σε γιατρούς και νοσηλευτές

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, απηύθηνε έκκληση σε γιατρούς και νοσηλευτές να κάνουν αιτήσεις για να προσληφθούν στον τομέα της υγείας και προανήγγειλε ότι η κυβέρνηση θα πάρει όλα τα μέτρα για να προστατευθεί η κοινωνία.

Επισήμανε ότι είναι «η πιο μεγάλη ώρα, είναι η ώρα της μάχης, μάχης που θα κριθεί από το πώς θα ανταποκριθούμε ως πολίτες». Ταυτόχρονα, τόνισε, ότι είναι η ώρα της ατομικής ευθύνης

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι οι υγειονομικοί υπάλληλοι θα προσληφθούν και θα παραμείνουν στο σύστημα Υγείας, με διετής συμβάσεις.

Τέλος, τόνισε ότι θα εφαρμοστεί όποιο μέτρο απαιτείται ώστε να δημιουργηθεί ασπίδα προστασίας στηvia Ειδησεις https://ift.tt/2QpkLX9
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.