Ορκωμοσία φοιτητών Ιατρικής με τηλεδιάσκεψη στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Ορκωμοσία φοιτητών Ιατρικής με τηλεδιάσκεψη στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Μέσω τηλεδιάσκεψης θα ορκιστούν την ερχόμενη Τρίτη 24 Μαρτίου δέκα προπτυχιακοί, εννέα μεταπτυχιακοί και έξι διδάκτορες της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

«Ήταν προγραμματισμένη ορκωμοσία και από το να έρχεται ένας ένας φοιτητής στη γραμματεία, να ορκίζεται και να παίρνει το πτυχίο του, κρίναμε ότι η διαδικασία της τηλεδιάσκεψης, θα βοηθούσε όχι μόνο γιατί αρκετοί θα έπρεπε να έρθουν από άλλα σημεία της χώρας, αλλά επιπλέον θα είχε έναν χαρακτήρα τελετής, ακόμη και με αυτό τον τρόπο» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής Γιώργος Κοντάκης.

Η διαδικασία, που θα υποστηριχθεί από την Γραμματεία της σχολής, θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί και είναι η πρώτη που πραγματοποιείται σε ελληνικό πανεπιστήμιο, στη διάρκεια της περιόδου που κυρίαρχο ζητούμενο είναι ο περιορισμός της εξάπλωσης του κορoνoϊού.

«Νομίζω ότι θα έχει ιδιαίτερη σημασία και για τους φοιτητές. Άλλωστε παρά τις διαφορές από μια κλασική ορκωμοσία, οι ίδιοι θα μπορούν κοντά τους να έχουν τα μέλη της οικογένειας τους. Ήδη, πάντως, έχουμε θετικές απαντήσεις από προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές αλλά και διδάκτορες, ενώ περιμένουμε και εμείς να δούμε πώς θα είναι αυτή η διαδικασία» συμπλήρωσε ο κ. Κοντάκης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/3dhCBVF
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.