Κορονοϊός: Πώς εξελίσσεται μία επιδημία με ή χωρίς προληπτικά μέτρα

Κορονοϊός: Πώς εξελίσσεται μία επιδημία με ή χωρίς προληπτικά μέτρα

Κορονοϊός: Η αντιμετώπιση της επιδημίας του κρονοϊού βρίσκεται στο στάδιο της «επιβράδυνσης».

Αυτό σημαίνει ότι οι κυβερνήσεις και οι υγειονομικές αρχές λαμβάνουν μέτρα για να επιβραδύνουν τον ρυθμό της μετάδοσης του ιού. Ο ιός κυκλοφορεί πλέον στην κοινότητα και δεν μπορεί να εμποδισθεί να προσβάλει τον πληθυσμό. Ο στόχος των υγειονομικών αρχών είναι να αποφευχθεί η ταυτόχρονη μετάδοση του ιού σε πολύ μεγάλο αριθμό ατόμων, γεγονός που θα θέσει σε δοκιμασία, έως και θα οδηγήσει σε κατάρρευση, τα εθνικά συστήματα υγείας.

Για να εξηγήσουν τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης κυβερνητικοί αξιωματούχοι και στελέχη των υπηρεσιών υγείας ανά τον κόσμο χρησιμοποιούν ένα σχήμα-κλειδί που αναπαριστά πώς εξελίσσεται μία επιδημία με ή χωρίς προληπτικά μέτρα και συνοψίζεται σε δύο καμπύλες και μία ευθεία γραμμή. Μία εικόνα...χίλιες λέξεις!

Ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει συγκρίσιμος τόσο στην περίπτωση της μη λήψης μέτρων όσο και στην περίπτωση της λήψης επιβραδυντικών μέτρων.

Στόχος της λήψης των μέτρων είναι να αμβλυνθεί η κορύφωση της επιδημίας, η αποφυγή μίας οξυκόρυφης καμπύλης που θα δοκίμαζε σκληρά το εθνικό σύστημα υγείας.



via Ειδησεις https://ift.tt/3aVfVIZ
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη