Κορονοϊός Ελλαδά: Ανησυχία για τα «ορφανά» κρούσματα

Κορονοϊός Ελλαδά: Ανησυχία για τα «ορφανά» κρούσματα

Προβληματισμένος εμφανίστηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας για τα λεγόμενα «ορφανά» κρούσματα, κατά την ανακοίνωση των νέων περιπτώσεων του κορονοϊού στη χώρα.

Άλλα 38 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανακοίνωσε ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του Υπουργείο Υγείας με το συνολικό αριθμό να ανέρχεται πλέον στα 228.

Εξ αυτών, οι 22 είναι εγχώριας μετάδοσης χωρίς σύνδεση και ιστορικό, τα λεγόμενα «ορφανά», που είναι τα περισσότερα στην Αθήνα. Ο κ. Τσιόδρας εκφράζει έντονη ανησυχία για τα κρούσματα αυτά και τον κύκλο μετάδοσης τους, σημειώνοντας πως ο κίνδυνος μετάδοσης του Covid-19 είναι εκθετικός.

«Με τα δεδομένα που είναι διαθέσιμα δεν μπορώ να μιλήσω για τροχιά τύπου Ιταλίας, αλλά θα περιμένω μια εβδομάδα πριν τοποθετηθώ επ' αυτού», ξεκαθάρισε ο κ. Τσιόδρας. Σημείωσε, όμως, πως η εκθετική αύξηση του ιού μπορεί να οδηγήσει σε αντίστοιχα φαινόμενα και στην Ελλάδα.

«Πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή», ξεκαθάρισε ο κ. Τσιόδρας, διευκρινίζοντας πως τα μέτρα δεν αποδίδουν αμέσως, αλλά χρειάζονται περίπου 2 με 3 εβδομάδες. Ο κίνδυνος μετάδοσης του Covid-19 είναι εκθετικός και εξαπλώνεται ταχύτατα. «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα. Τα μέτρα είναι σκληρά, αλλά αν δεν έχουμε και την ατομική ευθύνη μαζί με αυτά, τα μέτρα δεν θα δουλέψουν».

«Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε ότι δεν έχουμε τον ιό και προφυλασσόμαστε, αλλά ότι τον έχουμε και δεν θέλουμε να τον μεταδώσουμε σε άλλους», είπε ο κ. Τσιόδρας, μεταφέροντας μήνυμα Βρετανού συναδέλφου του.

Διαβάστε όλα τα νέα για την υγεία στο news4health.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός : Στον πρώτο ασθενή στην Πάτρα χορηγήθηκε νέα θεραπεία

Κορονοϊός : Προειδοποίηση Τσιόδρα για τους καπνιστέςvia Ειδησεις https://ift.tt/3cWwiGN
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.