Κάλυμνος: Θωράκιση των νησιών ζητούν οι νησιώτες

Στις δύσκολες στιγμές που περνάμε οφείλουμε να πάρουμε δραστικές αποφάσεις για την προστασία του συνόλου. Το μέτρο που εξήγγειλε η κυβέρνηση για περιορισμό των μετακινήσεων με το να επιτρέπει να ταξιδέψουν με πλοία μόνο όσοι είναι μόνιμοι κάτοικοι, είναι προς την σωστή κατεύθυνση ωστόσο είναι ελλιπές μέτρο. Κανείς δεν ξέρει αν ο μόνιμος κάτοικος νησιώτης είναι φορέας του ιού και αν ερχόμενος στο νησί του δεν το μεταφέρει και στα δικά του πρόσωπα που έως τώρα δεν είχαν πρόβλημα. Η απόλυτη αντιμετώπιση της κατάστασης είναι η απαγόρευση της εισόδου στο νησί με κάθε μέσο και από κάθε προορισμό. Ούτως ή άλλως το 80% αυτών που θα έρχονταν έχει έλθει.

Το νησί μας αλλά και τα περισσότερα νησιά δεν έχουν τις υποδομές να υποστηρίξουν μία έκτακτη κατάσταση που τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη. Δεν έχουμε τα μέσα, δεν έχουμε τις υποδομές για ακραίες καταστάσεις.Έχουμε μόνο τις γνώσεις και την αυταπάρνηση και το φιλότιμο των γιατρών μας , των νοσηλευτών μας, των εθελοντικών μας ομάδων κλπ που σίγουρα θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό αλλά δυστυχώς ίσως να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν.

Τα νησιά μας με την ιδιομορφία του φυσικού τους περιορισμού πρέπει για πρώτη και μοναδική φορά να απομονωθούν από οποιαδήποτε πρόσμειξη έστω από τώρα. Η εφοδιαστική αλυσίδα πρέπει να δουλεύει. Να επιτρέπεται μόνο η διακίνηση τροφίμων και φαρμακευτικού υλικού.

Επιπλέον, επειδή υπάρχει θέμα με φοιτητές, ναυτικούς, εργαζόμενους που πρέπει ή που δεν γίνεται να μείνουν εκτός του νησιού τους να προχωρήσει ο δήμος ή η περιφέρεια στην ενοικίαση ενός ή δύο ξενοδοχείων του νησιού μας όπου ο κάθε ένας από αυτούς που επιστρέφουν να παραμένει δωρεάν για 15 μέρες, μέχρι να είναι σίγουρο ότι δεν είναι φορέας του ιού και μετά να επιστρέφει σπίτι του. Ο χώρος αυτός θα φυλάσσεται προκειμένου να μην μπορεί κανείς να μπει ή να βγει αλλά να υπάρχει η δυνατότητα να φέρνει κάποιος συγγενής τρόφιμα, ρούχα ή ό,τι άλλο χρειάζεται. Θα πρέπει να γίνει καταγραφή του προσωπικού υγείας που ζει στην Κάλυμνο αλλά δεν εργάζεται (π.χ. νοσηλεύτριες) προκειμένου αν παραστεί ανάγκη να απευθυνθούμε. Καταθέτω κάποιες σκέψεις στεγνά και με την σκέψη ότι καλύτερα να είμαστε προετοιμασμένοι για το χειρότερο και μακάρι να μην γίνει, παρά να πιαστούμε στον ύπνο.

Μαύρος Γιώργος

Δημοτικός σύμβουλος

Επικεφαλής Ελάσσονος Μειοψηφίας

via Press24.gr https://ift.tt/2Ja0hxr

RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη