Φοίβος Ιωσήφ: Η επιστήμη προχωρά, ποτέ δεν σταματά


Χρονογράφημα
Η επιστήμη προχωρά, ποτέ δεν σταματά
------------------------------------------------------

Είναι να μην πάρει φόρα η επιστήμη, ύστερα ποιος την πιάνει! Τι γεφύρια φιάνει, τι αεροπλάνα, τι πενικελίνες και τέλος τι κορονοϊούς. Να τρώει η μάννα και στο παιδί να μην δίνει μπουκιά. Η επιστήμη μπορεί να πάρει 500 επιβάτες από την Αθήνα και σε δέκα ώρες να τους πάει στο Λος Άντζελες, να πάρει έναν πληθυσμό 6.5 δισεκατομμύρια ανθρώπους και σε εξ μήνες να τους κατεβάσει στα δύο.

Όταν ο άνθρωπος έχει μυαλό και θέληση όλα τα καταφέρνει. Για παράδειγμα ο Χίτλερ, λίγα πράματα προσέφερε στο παγκόσμιο δημογραφικό? Όχι, πολλά, και τον ευχαριστούμε από βάθος τάφου.
Βλέπεις τώρα στα εργαστήρια της Αλαμπάμα και της Μινεζότα οι επιστήμονες με αυταπάρνηση σερβίρουν κάθε σαράντα χρόνια και μια συμπαθητική αρρώστια. Την δεκαετία του ’80 μας δώρισαν το χαριτωμένο και ανεπανάληπτο Aids. Μας είπαν πως διαδόθηκε από τους έκφυλους χιμπατζήδες. Και όντως, έτσι είναι, το μυαλό των χιμπατζήδων είναι συνέχεια στο κεχρί. Τώρα μας είπαν πως ο κορονοϊός προέρχεται από την Κίνα, και δίκιο έχουν. Που πας ρε κύριος, σου είπαμε να κατασκευάσεις τηλεοράσεις, ψυγεία και μπουφάν unisex αλλά εσύ άρχισες να βγάζεις κομπιούτερς και φόρμες γυμναστικής. Εεεε, εε, πρέπει στους ανθρώπους να υπάρχει και λίγη εγκράτεια, όχι όλα εσείς και μείς τίποτα, η υπερβολή είναι πάντα κακή. Άρα και σείς είστε κακοί άνθρωποι, αισχροί και φαταούλες. Φάτε την τώρα, πάρτε μια αρρώστια και ξανασκεφτείτε το. Κι επειδή οι Κινέζοι το σκέφτηκαν και άρχισαν να βάζουν μυαλό έπρεπε και μείς κάτι να κάνουμε για την παγκόσμια οικονομία. Αρχίσαμε τώρα και στα τόπια μας να αγοράζουμε μάσκες, απολυμαντικά χεριών και ποδιών ως και απολυμασμένα προφυλακτικά δύο χρήσεων. Για να δούμε, θα μείνει ευχαριστημένη η wall street η θα μας ζητάει επί πλέον κατανάλωση σε στριγκάκια υψηλής οιστρογόνου λειτουργίας αυτομάτου βολής και οπλίσεως? Μόλις πάρω την πληροφορία θα σας ενημερώσω. Δεν θα σας αφήσω εγώ στο σκοτάδι. Παντού λάμπες πετρελαίου.

Για την ώρα εσείς μείνετε σπίτι, χαλαρώστε κατ αρχήν και αμέσως μετά ανοίξτε την τηλεόραση για να μάθετε τους νεκρούς στην Ιταλία και τις νέες εξαγγελίες Ερντογάν για τους μετακινούμενους πληθυσμούς του Αφγανιστάν. Σ αυτή την φάση χρειάζεται ψυχραιμία, ένα ηρεμιστικό για την πίεση θα σας βοηθήσει αποτελεσματικά μέχρι το πρωί, αν θελήσει βέβαια να σας αφήσει ήσυχους η κυρία που δόξη και τιμή νυμφευτήκατε. Να ζήσετε και να τεκνοποιήσετε. Όλα αγόρια!!

Τόσα χαρούμενα περνάμε την ώρα που κάποιοι ισχυροί της γης αποφασίζουν για το ποσοστό του πληθυσμού που θα ζήσει. Οι ίδιοι πιστεύουν πως θα ζήσουν τουλάχιστον για 42 αιώνες ακόμη. Εδώ επαληθεύεται ο Ρομαίν Ρολλάν- η ηλιθιότητα είναι το φυσικό μέτρο της ανθρωπότητας. Εγώ διαφωνώ, το φυσικό μέτρο της ανθρωπότητας είναι πολύ πιο κάτω.

Φοίβος Ιωσήφ

Από το Blogger.