Πώς θα βγει από την εντατική η οικονομία

Των Γ. Σιαδήμα, Α. Μαυρούλη, Σ. Σταυροπιερράκου

Αναλυτικά όλα τα μέτρα για 860.000 εργαζομένους και 320.000 επιχειρήσεις που πλήττονται από την κρίση. Τι σημαίνει το πάγωμα των υποχρεώσεων προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Ενεση ρευστότητας από το κράτος, ύψους 8 δισ. ευρώ, στην αγορά και ρυθμίσεις δανείων για νοικοκυριά και επιχειρήσεις από τις τράπεζες. Σχεδιάζεται νέα δέσμη μέτρων σε Βρυξέλλες και Αθήνα.

«Απευθυνόμαστε στους πολίτες. Τους ενημερώνουμε και παίρνουμε μέτρα». Αυτό είναι το μήνυμα του Μεγάρου Μαξίμου -την ώρα που κορυφώνεται η μάχη με τον κορονοϊό- και φαίνεται πως το κάνει πράξη. Ηδη, μέσα σε μία εβδομάδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τρία τηλεοπτικά μηνύματα απευθύνθηκε αδιαμεσολάβητα στους πολίτες από το γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός, από τη στιγμή που ξεκίνησε η μάχη με τον κορονοϊό, όχι μόνο αποφάσισε να πάρει πάνω του την κατάσταση, αλλά και να βγει μπροστά, ενημερώνοντας ο ίδιος τους πολίτες.

Διαβάστε ΕΔΩκαι ΕΔΩτο δημοσίευμα της Realnews

Η ακτινογραφία των µέτρων για εταιρείες και εργαζοµένους Στη στήριξη 320.000 επιχειρήσεων και 860.000 εργαζοµένων που πλήττονται από την εξάπλωση της πανδηµίας του κορονοϊού στοχεύει η δέσµη µέτρων του οικονοµικού επιτελείου, συνολικού ύψους 10 δισ. ευρώ, που περιλαµβάνει -µεταξύ άλλων- αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, έκτακτη οικονοµική επιδότηση στους εργαζοµένους, παράταση επιδοµάτων ανεργίας, ενίσχυση ρευστότητας, µείωση καταβολής µισθωµάτων για επιχειρήσεις, αλλά και για εργαζοµένους εφόσον πρόκειται για πρώτη κατοικία, επιστροφή ληξιπρόθεσµων οφειλών από την Ανεξάρτητη Αρχή ∆ηµοσίων Εσόδων, αλλά και αναβολή εφαρµογής των νέων αντικειµενικών αξιών. Επίσης, θα δοθεί δώρο Πάσχα για τους εργαζοµένους στον τοµέα της Υγείας

Διαβάστε ΕΔΩκαι ΕΔΩτο δημοσίευμα της Realnewsvia Press24.gr http://www.press-gr.com/2020/03/blog-post_4364.html
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.