Κορονοϊός: Ποια φάρμακα δρουν προστατευτικά

Κορονοϊός: Ποια φάρμακα δρουν προστατευτικά

Κορονοϊός: Κατά την ενημέρωση των ιατρικών συντακτών ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσίοδρας, έδωσε διευκρινήσεις για την πορεία του ιού αλλά και ποια φάρμακα δρουν προστατευτικά.

-Κύριος τρόπος μετάδοσης του κορωνοϊού είναι τα αεροσταγονίδια και και όχι ο αέρας.

-Τα φάρμακα για την πίεση δεν φαίνεται να επηρεάζουν αρνητικά τη νόσο και ίσως να δρουν και προστατευτικά. Γι' αυτό κάλεσε όσους λαμβάνουν θεραπείες για χρόνιες ασθένειες να τις συνεχίσουν κατόπιν συμβουλής του γιατρού τους.

-Δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά δεδομένα που να συνιστούν πως η χρήση αντιφλεγμονώδων (broufen και ponstan) «προκαλεί επιδείνωση ή μια χειρότερη πορεία της νόσου». Όταν δεν υπάρχει λόγος για φάρμακα, καλό θα ήταν να αποφεύγονται σε συνεννόηση πάντα του ασθενή με τον γιατρό του, πρόσθεσε.

-Τα φάρμακα με παρεκεταμόλη όπως το DEPON και το PANADOL δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι επηρεάζουν αρνητικά τον κορονοϊό και μπορούν να λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του πυρετού. «Να χρησιμοποιούμε παρακεταμόλη και να περιμένουμε τα αποτελέσματα για τα Μη Στεροειδή αντιφλεγμονώδη», είπε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε: «Η χρήση της παρακεταμόλης είναι ασφαλέστερη, ενώ για τα Αντιφλεγμονώδη δεν υπάρχουν προς το παρόν επιστημονικά δεδομένα που να δείχνουν ότι επιδεινώνουν την ίωση».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε σήμερα 103 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην χώρα μας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους στα 331, από 228 που ήταν χθες. Όπως είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας τα 49 νέα είναι του τελευταίου 24ωρου και τα 54 είναι τα νέα που αφορούν προηγούμενα 24ωρα λόγω καθυστερήσεων στα εργαστήρια αναφοράς.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Πώς θα ψωνίζουμε από σήμερα Δευτέρα 16/3 στα σούπερ μάρκετ - Τι θα πρέπει να προσέξετε

Γεωργιάδης: Από την Πέμπτη τα ράφια των σούπερ μάρκετ θα γεμίσουν αντισηπτικά (vid)



via Ειδησεις https://ift.tt/3aSMMhk
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη