Προειδοποίηση Τσιόδρα για κορονοϊό: Το νέο σύμπτωμα που έχει να κάνει με την όσφρηση

Προειδοποίηση Τσιόδρα για κορονοϊό: Το νέο σύμπτωμα που έχει να κάνει με την όσφρηση

Ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε στα συμπτώματα που έχουν καταγραφεί για τον κορονοϊό και έδωσε χρήσιμες συμβουλές.

Για ελαφρές περιπτώσεις του ιού και συμπτωματολογίας, πολλοί άνθρωποι μπορεί να έχουν τον ιό. Όπως άτομα με διάρροια ή άτομα στα οποία διαταράσσεται η λειτουργία της όσφρησης και δεν μπορούν να μυρίσουν οσμές ή ταυτόχρονα διαταράσσεται η γεύση.

Το 40% των περιπτώσεων ανοσμίας, δηλαδή απώλεια ή υπολειτουργία όσφρησης, εμφανίζεται μετά από μία ίωση. Συνήθως και ίωση και λοίμωξη του αναπνευστικού.

Στη Γερμανία και στο Ηνωμένο Βασίλειο εμφανίζονται όλο και περισσότερες περιπτώσεις ανοσμίας σε επιβεβαιωμένες περιπτώσεις του ιού ενώ ο διάσημος μπασκετμπολίστας Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσε την ανοσμία σαν το μοναδικό χαρακτηριστικό με το οποίο εμφανίστηκε η νόσος.

Όσο περισσότερο καταλαβαίνουμε τον ιό θα υιοθετούμε αντίστοιχες στρατηγικές πρόληψης και απομόνωση ατόμων ακόμα και με ήπια ή άτυπη συμπτωματολογία.

Μέτρα που πρέπει να τηρούμε καθημερινά

Να τηρούμε καθημερινά πλέον το συχνό πλύσιμο των χεριών, την κάλυψη τυχόν βήχα ή φτέρνισμα με τον αγώνα ή χαρτομάντιλο, να μην αγγίζουμε τα μάτια, μύτη, στόμα αλλά και να κρατάμε μία απόσταση τουλάχιστον ένα μέτρο ένας από τον άλλον.

Όσο μένουμε στο σπίτι ήπια συμπτώματα, άνθρωποι με πολύ ελαφρά συμπτώματα όπως επισήμανε ο Σωτήρης Τσιόδρας, είναι φορείς και διαδίδουν τον ιό.

Θα δοθούν ειδικές οδηγίες οι οποίες θα εξειδικευτούν σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας για τη διακοπή της απομόνωσης και καραντίνας σε κάποιον που έχει περάσει τη νόσο ή πέρνα μία ίωση μάχη με τον κορονιό και έχει ελαφρά συμπτώματα.

Στο σπίτι, για τον άνθρωπο που μένει στο σπίτι και εμφανίζει συμπτώματα, παρέπεμψε στις οδηγίες του ΕΟΔΥ και πώς πρέπει να παρακολουθείτε την υγεία σε συνεργασία πάντα με τον γιατρό.

Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι αναγκαία η επικοινωνία με τον γιατρό, η προσεκτική παρακολούθηση από το γιατρό, ιδιαίτερα σε καταστάσεις αυξημένου κινδύνου. Ο ιός δεν σέβεται καμιά ηλικία και φυσικά μπορεί να υπάρχουν και σοβαρά κρούσματα σε νέους ανθρώπους: είναι μεγάλης σημασίας ώστε να αποφύγουμε περαιτέρω προβλήματα στην υγεία μας αλλά και στο σύστημα υγείας.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός Ελλάδα: 48 νέα κρούσματα, 743 συνολικά - 20 νεκροί

Αποκλειστικά με σφραγίδα εργοδότη η μετάβαση των εργαζομένων στη δουλειά

Κορονοϊός: Νεκρή γυναίκα 41 ετών σε χωριό της Καστοριάς - Πέθανε στο σπίτι της

Υγειονομική βόμβα έτοιμη να εκραγεί πτήση Ελλήνων από Ισπανία, θετικοί οι 21 από τους 263 επιβάτες



via Ειδησεις https://ift.tt/3bkEoHN
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη