Καιρός: Χαλάει την Κυριακή - Πού θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες

Ένα βαρομετρικό χαμηλό που θα προσεγγίσει τις νότιες περιοχές της Ελλάδας το απόγευμα της Κυριακής, θα προκαλέσει μια νέα επιδείνωση του καιρού. Τα κύρια χαρακτηριστικά της επερχόμενης κακοκαιρίας, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα είναι οι βροχές, οι σποραδικές καταιγίδες και η πτώση της θερμοκρασίας.

Όπως δείχνουν τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, τα φαινόμενα θα αρχίσουν το μεσημέρι της Κυριακής στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και έως το πρωί της Δευτέρας θα επεκταθούν στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές, στο Ιόνιο και στο Κεντρικό και στο Βόρειο Αιγαίο. Λίγες χιονοπτώσεις αναμένονται το πρωί της Δευτέρας στη Δυτική Μακεδονία.

Στη συνέχεια τα φαινόμενα θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Από τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, οι οποίες σταδιακά και έως το βράδυ της Τρίτης θα περιοριστούν στη Θράκη, στη Μακεδονία και ενδεχομένως στη Θεσσαλία. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση την Κυριακή και κυρίως τη Δευτέρα, η οποία στα βόρεια ηπειρωτικά θα ξεπεράσει κατά τόπους τους δέκα βαθμούς. Η πτώση θα είναι πρόσκαιρη, αφού μια νέα μικρή άνοδος αναμένεται από την Τρίτη. Όμως ένα νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται από την Τετάρτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις, χωρίς όμως να ξεπερνούν τα 7 και κατά τόπους τα 8 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελεί το Αιγαίο, όπου από το μεσημέρι της Κυριακής έως τις πρώτες ώρες της Δευτέρας θα επικρατούν νότιοι άνεμοι 3 έως 5 μποφόρ.



via Press24.gr https://ift.tt/2UpXzJj
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη