Συνεχίζεται η πτώση στις ασιατικές αγορές –Μειώνονται και οι τιμές του Πετρελαίου

Συνεχίζεται η πτώση στις ασιατικές αγορές –Μειώνονται και οι τιμές του Πετρελαίου

H εικόνα των αγορών το πρωί της Παρασκευής κάθε άλλο παρά χαμόγελα φέρνει στους επενδυτές που στρέφονται πλέον σε επενδύσεις με περισσότερη ασφάλεια και λιγότερο ρίσκο. Ο κορονοϊός βυθίζει τις μετοχές και το πετρέλαιο σε χαμηλά πολλών ετών.

Στο Τόκιο ο Nikkei καταγράφει πτώση 7,5% όσο και ο Kospi στη Σεούλ.

Απώλειες άνω του 7% και για το Σίντνεϊ, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng υποχωρεί 5,78%. Mικρότερη η πτώση (3,75%) στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης, στο οποίο όμως η αιμορραγία είχε αρχίσει αρκετά νωρίτερα από ό,τι στις υπόλοιπες αγορές. Tην Πέμπτη ο Dow Jones σημείωσε πτώση 9,99%, ενώ στην Ευρώπη σημειώθηκαν  απώλειες από 12% έως 16%.
Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent μειώνονται κατά -1,23% στα 32,81 δολάρια το βαρέλι. Το φαινόμενο έχει να κάνει και με τον «πόλεμο» τιμών που κήρυξε η Σαουδική Αραβία. Το βαρέλι έχασε το ήμισυ της αξίας του από τις αρχές του έτους.
Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου μειώνονται κατά -1,40% στα 31,06 δολάρια το βαρέλι.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2viiNAh
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη