Κομοτηνή: Μαρία Κεφαλίδου: Απαιτείται υπομονή και σύνεση στην αντιμετώπιση του κορονοϊούυ

Κομοτηνή: Μαρία Κεφαλίδου: Απαιτείται υπομονή και σύνεση στην αντιμετώπιση του κορονοϊούυ

«Το πολυήμερο κλείσιμο των σχολείων είναι κάτι καινούργιο για την εκπαιδευτική κοινότητα, δεν έχει συμβεί ξανά κάτι παρόμοιο. Είναι άλλου είδους ο κίνδυνος αυτός του κορονοϊού. Είμαστε όλοι πάρα πολύ «μουδιασμένοι»» δηλώνει η κα Κεφαλίδου μεταφέροντας το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην εκπαιδευτική κοινότητα μετά την απόφαση του Υπουργείου για κλείσιμο των σχολείων, ως προληπτικό μέτρο αντιμετώπισης της μετάδοσης του κορωνοϊού.

«Η συμβουλή που δίνουμε στους γονείς είναι να έχουν τα παιδιά τους σε περιορισμό, μέσα στο σπίτι κυρίως, με κάποιες μικρές, ελεγχόμενες, εξόδους , πάντα με προσοχή και με τη χρήση απολυμαντικών και φυσικά παραμονή σε εξωτερικό χώρο.» δηλώνει η κα Μαρία Κεφαλίδου

«Η συμβουλή που δίνουμε στους γονείς είναι να έχουν τα παιδιά τους σε περιορισμό, μέσα στο σπίτι κυρίως, με κάποιες μικρές, ελεγχόμενες, εξόδους , πάντα με προσοχή και με τη χρήση απολυμαντικών και φυσικά παραμονή σε εξωτερικό χώρο.» σημειώνει προτρέποντας τους γονείς να είναι ήρεμοι και να μην πανικοβάλλονται. «Ο πανικός θα καταστρέψει πολλούς. Απαιτείται υπομονή, επιμονή κι εκπαίδευση.»
Σύμφωνα με την κα Μαρία Κεφαλίδου ακόμη και η παραμονή μας στην καφετέρια και το super market είναι επικίνδυνη για όλους. «Πρέπει να έχουμε σχέδιο, πότε θα βγούμε, για πόση ώρα και με μεγάλη προσοχή. Πάντα να πλένουμε τα χέρια μας και να μην συνωστίζονται πολλά άτομα στο ίδιο μέρος.»
Γνωρίζοντας καλά την ψυχολογία των παιδιών, χρόνια στο πλευρό των μαθητών, σημειώνει ότι για τα παιδιά είναι πολύ δύσκολα. «Το βλέπουν χαλαρά, αλλά δεν είναι» δηλώνει προσθέτοντας «Ύστερα, ένα παιδί μικρής ηλικίας δεν μπορείς να το έχεις περιορισμένο για πολύ καιρό. Ειδικά με τόσο καλό καιρό που έχουμε στην Ελλάδα.»
Ήδη στα σχολεία έχει γίνει μια πρώτη αναφορά στα προληπτικά μέτρα και έχουν δοθεί κατάλληλες οδηγίες. «Εδώ και δύο εβδομάδες στην πρωινή προσευχή τους λέμε τα ίδια και τα ίδια. Δυστυχώς δεν τα λαμβάνουν όλα υπόψιν, άλλα συνετίζονται κι άλλα όχι. Είναι έφηβοι και οι έφηβοι δεν έχουν την ωριμότητα να ακούνε. Σε γενικές γραμμές συνετίζονται, άλλοτε με το λόγο κι άλλοτε με την τιμωρία. Γενικότερα η παιδεία του Έλληνα είναι να αυθαιρετεί.»

«Τα παιδιά πολλές φορές καθοδηγούν καλύτερα τους γονείς σε τέτοιου είδους θέματα» παρατηρούμε και η κα Μαρία Κεφαλίδου συμφωνεί τονίζοντας για μια ακόμη φορά πόσο σημαντικό είναι τα παιδιά, οι νέοι, να τηρήσουν όλα όσα προβλέπονται για την αντιμετώπιση του ιού. «Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές έχουν πει επανειλημμένα τι πρέπει να κάνουν. Οι οδηγίες είναι σαφείς» τόνισε η κα Κεφαλίδου καταλήγοντας με την σημείωση «Ελπίζω σύντομα να έχουμε αποτελέσματα θετικά και παρήγορα για όλο τον κόσμο. Απαιτείται υπομονή και σύνεση.»
Φώτο: Η κα Κεφαλίδου ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/3aSyWf6
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη