Τα ειδικά θέματα των νησιών στη διαχείριση της κρίσης έθεσε ο Περιφερειάρχης στο Μαξίμου

Τα ειδικά θέματα των νησιών στη διαχείριση της κρίσης έθεσε ο Περιφερειάρχης στο Μαξίμου

Στη σύσκεψη για το συντονισμό κεντρικής διοίκησης και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου, για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, μετείχε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.
Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε εκτίμηση της κατάστασης σε κάθε Περιφέρεια και αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθούν οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου, αλλά προς τιμήν της εθνικής επετείου να κατατεθούν στεφάνια από ολιγομελείς αντιπροσωπείες των τοπικών αρχών.
Ο Πρωθυπουργός ζήτησε να τηρούνται αυστηρά οι οδηγίες που δίνονται από τον ΕΟΔΥ και να υπάρχει πλήρης συντονισμός με τα αρμόδια υπουργεία.
Επίσης τονίστηκε ότι οι όποιες πρωτοβουλίες πρέπει να αναλαμβάνονται πάντα σε συνεννόηση με τους υπεύθυνους.
Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, έθεσε τα ειδικά θέματα των νησιών που άπτονται της διαχείρισης της κρίσης, λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα.
Ειδικότερα ο κ. Χατζημάρκος ζήτησε:
– Να δοθεί στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η δυνατότητα εκτέλεσης δαπανών για τη στήριξη με υλικά του κρατικού μηχανισμού
– Την ένταξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά τον ΕΟΤ, ούτως ώστε να μπορέσει να στηρίξει με έκτακτα μέτρα και μέσω του δικού της ήδη εγκεκριμένου για τον τουρισμό προϋπολογισμού, την τουριστική βιομηχανία των νησιών του Νοτίου Αιγαίου.
– Την άμεση στελέχωση των ιατρείων στις πύλες εισόδου (λιμάνια και αεροδρόμια) των νησιών.
– Να δοθεί από τον ΕΟΔΥ στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου το πρωτόκολλο κρουαζιέρας, με προσθήκη στο ήδη υπάρχον, ειδικότερων θεμάτων που αφορούν την κρουαζιέρα σε μεσαία και μικρά νησιά.
Τέλος, συμφωνήθηκε να τυπώσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με δική της δαπάνη, το ενημερωτικό υλικό του ΕΟΔΥ, το οποίο θα διανεμηθεί άμεσα στα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου.

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2IG5yfU
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.