Covid-19: 117 κρούσματα στην Ελλάδα - Νέα μέτρα

Συνολικά 117 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας στην επίσημη ενημέρωση του υπ. Υγείας.
Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας από τα 117 κρούσματα του Covid-19, τα 107 έχουν γνωστή επιδημιολογική σύνδεση με άλλα κρούσματα, ενώ για τα 10 ερευνάται η πηγή έκθεσης (ορφανά κρούσματα). Παράλληλα, ανακοίνωσε πως δύο κρούσματα έλαβαν σήμερα εξιτήριο από τη Θεσσαλονίκη, με τον ίδιο να τονίζει πως πρόκειται για τους δύο πρώτους θεραπευμένους ασθενείς.
Από το σύνολο των κρουσμάτων, τα 34 νοσηλεύονται εκ των οποίων τρέις ασθενείς σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας κάλεσε τους πολίτες με ήπια συμπτώματα να μην πηγαίνουν στα νοσοκομεία για έλεγχο. «Υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης της νόσου σε ευπαθείς ομάδες, αλλά και να κολλήσουν οι άλλοι, αν έχουν κάποια ίωση», επεσήμανε. Διαβάστε αναλυτικά https://www.naftemporiki.gr/story/1571658/covid-19-117-krousmata-stin-ellada-nea-metra


via ORCHOMENOS-PRESS https://ift.tt/2IFytAP
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη