Παναγιώτης Ιακωβής: Τα fake news των New York Times


Τα fake news των New York Times
__________________

Πριν λίγες μέρες οι NYT δημοσίευσαν ένα άρθρο που διέδιδε τα fake news του φασίστα Ερντογάν, του Εγκληματία Πολέμου Ερντογάν. Διέδιδε, ψευδώς, ότι δήθεν η Ελλάδα έχει εξωδικαστικό κέντρο κράτησης μεταναστών, όπου κρατούσε "σαν ζώα" δυστυχείς μετανάστες.

Το άρθρο, όχι μόνο ήταν εντελώς ψευδές, αλλά καταπατούσε και κάθε έννοια Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, αφού λάμβανε πληροφορίες μόνο από Τούρκους Πολίτες και Αξιωματούχους, μονόπλευρα και προπαγανδιατικά. Υιοθετούσε άκριτα τα fake news του φασίστα, λες και δεν γνωρίζουν οι NYT την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία.

Επιπλέον, έδειχνε μια τυχαία λήψη δορυφόρου από ένα δήθεν κέντρο κράτησης, χωρίς συντεταγμένες, χωρίς πραγματική φωτογραφία, χωρίς να αναφέρει την ακριβή του θέση και - το πιο φαιδρό -, ένα κέντρο κράτησης χωρίς καν ένα φράχτη γύρω του.

Η δεύτερη φορά που οι NYT προβαίνουν σε προπαγάνδα εναντίον της Ελλάδας τους τελευταίους μήνες.

Μήπως δεν πρέπει η Ελληνική Πολιτεία, να περιμένει να τριτώσει το κακό με αυτόν τον φορέα fake news;

Μήπως πρέπει η Ελληνική Πολιτεία να απαιτήσει εξουθενωτική οικονομική τιμωρία των NYT για διασπορά ψευδών ειδήσεων και προπαγάνδα του παράφρονα φασίστα εγκληματία πολέμου;
Ακόμα πιο λυπηρό είναι ότι Έλληνες Πολίτες βιάστηκαν να αναπαράγουν άκριτα την προπαγάνδα του φασίστα, ενώ sites "κατάρριψης" fake news, κατάπιαν τη γλώσσα τους στα ψεύδη που διαδόθηκαν για την Πατρίδα.

Νεότερη Παλαιότερη