Koρονοϊός: Νέα κρούσματα σε Σαουδική Αραβία και Νότια Κορέα

Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας κατέγραψαν περισσότερες περιπτώσεις ασθενών οι οποίοι ανέρρωσαν απ' ό,τι νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού σήμερα, για πρώτη φορά αφότου ξέσπασε η επιδημία στη χώρα τον Ιανουάριο, γεγονός που μοιάζει να επιβεβαιώνει τις ελπίδες πως η εξάπλωση του ιού SARS-CoV-2, που προκαλεί την ασθένεια COVID-19, επιβραδύνεται στη μεγαλύτερη εστία της Ασίας πέραν της ηπειρωτικής Κίνας.

Τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC) εντόπισαν 110 νέα κρούσματα, ανακοίνωσαν σήμερα, από 114 μία ημέρα νωρίτερα, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί να ανέρχεται σε 7.979. Από την άλλη, 177 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο από τα νοσοκομεία όπου είχαν εισαχθεί.

Είναι η πρώτη φορά που ο αριθμός των ανθρώπων που αποθεραπεύθηκαν ξεπερνά αυτόν που μολύνθηκαν στη Νότια Κορέα αφότου επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα, την 20ή Ιανουαρίου.

Ωστόσο αξιωματούχοι στην τέταρτη μεγαλύτερη ασιατική οικονομία καλούν να συνεχιστεί η επαγρύπνηση, καθώς αποκαλύπτονται νέες εστίες μόλυνσης, όπως ένα call centre σε πολυσύχναστη περιοχή της Σεούλ και μια κυβερνητική υπηρεσία στη Σετζόνγκ.

Ως χθες Πέμπτη, οι θάνατοι στη χώρα εξαιτίας της επιδημίας ανέρχονταν σε 67.

Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας επιβεβαίωσαν 17 νέα κρούσματα του κορονοϊού, 11 από τα οποία είναι Αιγύπτιοι υπήκοοι, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.Ο αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού στο βασίλειο ανέρχεται πλέον σε 62, πρόσθεσε το πρακτορείο.

via Press24.gr https://ift.tt/2vhKhWK

RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη