Στις μέρες του Κορωνοϊού μένουμε σπίτι και ακούμε λόγο Θεού - Συνέντευξη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Μητροπόλεως Φθιώτιδος (video)


«Στις μέρες του Κορωνοϊού μένουμε σπίτι και ακούμε λόγο Θεού». Συνέντευξη Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Μητροπόλεως Φθιώτιδος 89, 4 Fm. VIDEO


Συνέντευξη ελπίδος, παρηγοριάς και πατρικής στήριξης παρεχώρησε στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Μητροπόλεώς μας 89,4Fm και στην Δημοσιογράφο κ. Σοφία Παναγιώτου, το πρωί της Παρασκευής 20 Μαρτίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Αφορμή της συνεντεύξεως ήταν φυσικά η φοβερή πανδημία το νέου Κορωνοϊού (Covid - 19), η οποία δοκιμάζει τον κόσμο ολόκληρο και την πατρίδα μας.

Ο Σεβασμιώτατος με πατρικούς λόγους παρηγοριάς, επιστηριγμού και ελπίδος, έκανε έκκληση πολλές φορές, ώστε να μένουμε όλοι στο σπίτι μας, υπακούοντας στα μέτρα και στις απαγορεύσεις της Πολιτείας και των αρμοδίων φορέων Υγείας, για να περάσει αυτή η λαίλαπα και να βρει ο κόσμος και πάλι τον βηματισμό του.


Με μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας ο Σεβασμιώτατος σημείωσε:

«Η ελπίδα μας σ΄αυτή την πανδημία είναι η Παναγία μας και οι Άγιοι μας και είμαστε βέβαιοι ότι θα μας βοηθήσουν. Η μόνη προϋπόθεση στην δεδομένη βοήθειά τους είναι η πίστη μας αλλά και η μέγιστη δυνατή θυσία της υπακοής, στην οποία όλοι μας πρέπει να εργασθούμε για την αγάπη των αδελφών μας και η θυσία τούτη την ώρα είναι να μένουμε στο σπίτι μας».

Ο Σεβασμιώτατος με βαθεία θλίψη μετέφερε το συναίσθημά του, τόσο του ιδίου προσωπικά, όσο και όλων των Κληρικών, οι οποίοι δεν θα τελέσουν τις Ιερές Ακολουθίες αυτές τις ημέρες, με αποκορύφωμα το Μυστήριο των Μυστηρίων, που είναι η Θεία Λειτουργία.

«Αισθανόμαστε θλίψη, γιατί η Θεία Λατρεία είναι η ζωή μας. Στην Αγία Τράπεζα εναποθέτουμε τις χαρές και τις λύπες μας και τούτη την ώρα πονάμε, αλλά οφείλουμε να υπακούσουμε με ταπείνωση. Ο Θεός επιτρέπει και περνάμε αυτή την δοκιμασία και μας ταπεινώνει. Να αναρωτηθούμε: Μήπως και η δική μας πίστη είναι λίγη; Για ακόμα μια φορά παρακαλώ όλους τους χριστιανούς να επιδείξουν σοβαρότητα, υπομονή, υπακοή και σύνεση και να μένουν το σπίτι τους συμμετέχοντας στην πανστρατιά της κατ΄ιδίαν προσευχής».

Ο Σεβασμιώτατος, αφού εξήρε το έργο του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος, χαρακτηρίζοντας το ως «ευεργετικό επίτευγμα προσφοράς της Εκκλησίας προς τον άνθρωπο», ευχαρίστησε τον Διευθυντή του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Μητροπόλεως μας Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Δημήτριο Ατματζίδη, καθώς και τους άμεσους συνεργάτες του Σταθμού κ. Σοφία Παναγιώτου, Πρωτ. π. Σπυρίδωνα Προσωπάρη και κ. Ιωάννη Μαυρομάτη, καθώς και όλους τους Ραδιοφωνικού Παραγωγούς για το σπουδαίο Ιεραποστολικό έργο, το οποίο επιτελούν.


Ανακοίνωσε δε, ότι αυτές τις ημέρες το πρόγραμμα του Ραδιοφωνικού Σταθμού θα διευρυνθεί έτι περισσότερο, με επίκαιρες θεολογικές εκπομπές και Ιερές Ακολουθίες, ώστε όλοι οι αδελφοί να ακούν Λόγο Θεού , να στηρίζεται η πίστη τους, να παρηγορείται η θλίψη τους και να αισθάνονται την γλυκύτητα της παρουσίας του Θεού πάντοτε δίπλα τους.

«Αυτό που τώρα μας πονάει, να το δούμε και ως ευκαιρία και ως αφορμή για να ξεκινήσουμε μια νέα ζωή, πιο υγιή όχι μόνο σωματικά, αλλά και πνευματικά. Γι' αυτό τον λόγο παρακαλώ να ακούτε τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Μητροπόλεως μας στους 89,4 Fm. Από την Δευτέρα 23 Μαρτίου και σε καθημερινή βάση κι εγώ ο ίδιος με εκπομπές κατηχητικού λόγου θα βρίσκομαι στην συντροφιά σας, αλλά και όλοι οι Ιεροκήρυκες της Μητροπόλεως μας και άλλοι Θεολόγοι Κληρικοί για να κάνουμε τον Σταθμό μας έναν Ιεραποστολικό άμβωνα, για να στηρίζεται ο κόσμος».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, θέτει στην διάθεση του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Μητροπόλεως μας το τεράστιο ψηφιακό του αρχείο από την πλούσια ποιμαντική του εργασία στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και μας προσφέρει λόγους κατηχήσεως και πνευματικής οικοδομής, σε απλή και κατανοητή γλώσσα, σχετικούς με το κατανυκτικό κλίμα της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.


Κάθε μέρα, από Δευτέρα έως Παρασκευή, στις 13:00 το μεσημέρι, (και σε επανάληψη στις 00:00 τα μεσάνυχτα), στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, στους 89,4 FM και στον επίσημο Ιστότοπο της Μητροπόλεως www.imfth.gr.

Η Έναρξη θα γίνει την Δευτέρα 23/3/2020 με την εκπομπή: Λόγος Κατηχητικὸς Α´, σπουδὴ στον Όσιο Μάξιμο τον Γραικό. Επίσης ο Σεβασμιώτατος θα παρουσιάζει και ακόμη μία νέα εκπομπή με τίτλο: «Προσμονή Θεού. Λόγοι περί ασθενείας, πόνου και θανάτου» του Αρχιμ. Αιμιλιανού Σιμωνοπετρίτου.

Παρακολουθείστε την Συνέντευξη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Νεότερη Παλαιότερη