Η συνολική παραγωγή αστικών στερεών αποβλήτων για το Α' Τρίμηνο του 2020 του Δήμου Λοκρών ανήλθε σε 1.673 τόνους, αντιστοιχώντας σε 85 κιλά ανά κάτοικο (τα περισσότερα κιλά ανά κάτοικο στη Φθιώτιδα) και αύξηση 12,37% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019


Η συνολική παραγωγή αστικών στερεών αποβλήτων για το Α' Τρίμηνο του 2020 του Δήμου Λοκρών ανήλθε σε 1.673 τόνους, αντιστοιχώντας σε 85 κιλά ανά κάτοικο (τα περισσότερα κιλά ανά κάτοικο στη Φθιώτιδα) και αύξηση 12,37% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019 (το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης στη Στερεά Ελλάδα).

Οφείλω να ευχαριστήσω την υπηρεσία καθαριότητας που ανταπεξείλθε με επιτυχία σε μια πολύ μεγάλη αύξηση απορριμμάτων.

Η Δημοτική αρχή με αποφασιστικότητα και επιμονή προχώρησε στον καθαρισμό χώρων που είχαν αφεθεί στην τύχη τους τα προηγούμενα χρόνια. Η διαφορά είναι εμφανής και το αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς φαίνεται από τη μεγάλη αύξηση των τόνων που περισυλλέχθηκαν.

Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση καλούμε τους Δημότες μας να ενισχύσουν την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση, διότι η πρωτιά σε απορρίμματα ανά κάτοικο στο Νομό δεν είναι ευχάριστη για κανέναν μας. Αφενός αποτελεί σπατάλη φυσικών πόρων και αφετέρου αυξάνει το ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας (κόστος μεταφοράς και τέλος υγειονομικής ταφής).

Ο Δήμαρχος Λοκρών
Θανάσης Ζεκεντές

Νεότερη Παλαιότερη