Πέτσας: Και τον Σεπτέμβριο πάλι θα έχουν φοβίες που θα ανοίξουν τα σχολεία

photo: Eurokinissi

«Δεν θα φύγει ο φόβος εάν δεν τον αντιμετωπίσουμε. Ακολουθούμε τις συμβουλές των ειδικών» απάντησε στις αντιδράσεις για το άνοιγμα των σχολείων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Αύριο η απόφαση για α' κατοικία σε συνεργασία με τους θεσμούς.

Στους σχεδιασμούς για τη σταδιακή επιστροφή στη νέα κανονικότητα αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στην ΕΡΤ. "Αν εξακολουθήσει να μας συνοδεύει η ατομική ευθύνη που έχουμε επιδείξει δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα" είπε, σημειώνοντας πως ο πρωθυπουργός σήμερα θα δώσει το στίγμα για το σχετικό πλαίσιο για την επόμενη μέρα. Για τον εορτασμό των συμβολικών εκδηλώσεων της Πρωτομαγιάς είπε πως υπάρχει ένα «παράθυρο» ώστε να μεταφερθεί μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων. Για το θέμα της προστασία της α κατοικίας προανήγγειλε αύριο τελική απόφαση σε συνεργασία με τους θεσμούς.

"Οι Έλληνες με τη συμπεριφορά τους επέτρεψαν να φτάσουμε εδώ για να ξαναπιάσουμε το νήμα της ζωής που αφήσαμε τον Φεβρουάριο" είπε ο κ. Πέτσας προσθέτοντας πως σήμερα ο πρωθυπουργός θα περιγράψει το πώς θα επιστρέψουμε σταδιακά στην κανονικότητα, με καθημερινή αξιολόγηση των δεδομένων, καλώντας παράλληλα όλους να διατηρήσουν τις συνήθειες που αποκτήσαμε λόγο κορωνοϊού.

Για τις εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς είπε ότι είναι πολύ σοβαρό ζήτημα για να το αφήσουμε να ευτελιστεί και πως υπάρχει παράθυρο για μεταφορά του εορτασμού μετά την άρση των μέτρων και με την τήρηση των κανόνων "χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο την επαναφορά στην κανονικότητα για τον κόσμο της εργασίας".

Για τη λειτουργία των σχολείων είπε πως ο σκοπός των μέτρων που ελήφθησαν είναι για βγούμε από τα σπίτια μας, όχι για να παραμείνουμε κλεισμένοι σε αυτά. "Όσοι επικαλούνται ότι πρέπει να ανοίξουν τον Σεπτέμβριο να ξέρουν ότι θα έχουν την ίδια φοβία και τότε. Έχει σημασία να πάμε σταδιακά με προσοχή και να εξασφαλίσουμε πως όποια βαθμίδα ανοίξει, αυτό γίνεται με ασφάλεια. Δεν θα φύγει ο φόβος εάν δεν τον αντιμετωπίσουμε. Ακολουθούμε τις συμβουλές των ειδικών ώστε πραγματικά να προστατεύσουμε ό,τι κερδίσαμε με κόπο.

Για τις εκκλησίες είπε ότι θα γίνει σταδιακά η απελευθέρωση ξεκινώντας με την δυνατότητα για ατομική λατρεία και εν συνεχεία, ενος πλαισίου κανόνων και μέτρων προστασίας σε συνεννόηση με την Εκκλησία, θα μπορέσει να απελευθερωθεί για το ποίμνιο η παρουσία του στις λειτουργίες, σε δεύτερη φάση.

Για το πρόβλημα της ανεργίας και την αντιμετώπισή του είπε πως το βασικό ζήτημα είναι η αναθέρμανση της οικονομίας, με το άνοιγμα των καταστημάτων αλλά και την ύπαρξη ζήτησης. "Χρειάζονται σταδιακά βήμα και συνεκτικό σχέδιο το οποίο έχουμε και θα το δείτε, όμως το βασικό στοιχείο είναι η εμπιστοσύνη που έχει χτιστεί και πρέπει να εμπεδωθεί, ότι δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα εάν ακολουθούμε τις οδηγίες. Εάν ο πελάτης δεν φοβάται να επισκεφθεί ένα κατάστημα, εάν νιώθει ότι τηρούνται τα μέτρα προστασίας των ειδικών η ζήτηση θα επανέλθει. Τα μέτρα προστασίας δουλεύουν αλλά είναι σημαντικό να ακολουθούνται από όλους. Εάν συνεχίσουμε να επιδεικνύουμε ατομική ευθύνη, η οικονομία θα πάρει γρήγορα μπροστά".

Για τον τουρισμό είπε πως όποια επιχείρηση παραμένει κλειστή με εντολή θα ενισχύεται για όσο παραμένει σε αυτήν την κατάσταση και πως σύντομα θα υπάρξουν οι ανακοινώσεις από το οικονομικό επιτελείο για τα μέτρα τα οποία θα έχουν συνοχή για τον Μάιο και Ιούνιο. Για τα εποχικά τουριστικά καταλύματα είπε πως για να επανέλθει η κατάσταση στη σωστή τροχιά χρειάζονται αποφάσεις εξομάλυνσης του ευρωπαϊκού πλαισίου για τις αερομεταφορές, κάτι που αναμένεται να καταρτιστεί από την Κομισιόν περί τα μέσα Μαΐου.

Τα επόμενα 24ωρα όπως είπε θα υπάρξει εξειδίκευση αναφορικά με το τι θα ισχύσει για τις επιχειρήσεις που επανακτούν τη λειτουργία τους και για τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής.

Για το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας και του νέο πτωχευτικό δίκαιο είπε πως "αύριο θα έχουμε καταλήξει με τους θεσμούς, ώστε να δοθεί μια σύμμετρη απάντηση".

Ερωτηθείς για τη διαμαρτυρία Παπαγγελόπουλου στην εσπευσμένη σύγκληση της Προανακριτικής Επιτροπής και κατά πόσο μπορεί να επιτραπεί η συγκέντρωση 35 ατόμων σε περιορισμένο χώρο, παρέπεμψε στο ότι η Βουλή είναι ανοιχτή και λειτουργεί με κανόνες και είπε πως με τήρηση κανόνων θα συνεχιστεί η λειτουργία των διαδικασιών σε όλα τα επίπεδα, ενδεχομένως με λίγο μεγαλύτερο αριθμό βουλευτών από ό,τι ίσχυε μέχρι τώρα.

Καταλήγοντας είπε ότι οι καθημερινές ενημερώσεις από τους κ.κ Τσιόδρα και Χαρδαλιά θα συνεχιστούν. "Αυτό που έχουμε κερδίσει μέχρι τώρα σαν κοινωνία είναι ότι ακολουθούμε τις οδηγίες και καταρρίπτουμε το στερεότυπο ότι είμαστε απείθαρχος λαός. Δείχνουμε ότι όταν χρειάζεται, ενωμένοι ακολουθούμε τις οδηγίες και βγαίνουμε νικητές" είπε.



via Ειδησεις https://ift.tt/2W6R7aW
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη