ΟΠΕΚΑ: Πλησιάζει η μέρα πληρωμής για ΚΕΑ, επίδομα ενοικίου και προνοιακά

ΟΠΕΚΑ: Πλησιάζει η μέρα πληρωμής για ΚΕΑ, επίδομα ενοικίου και προνοιακά

Την τελευταία μέρα κάθε μήνα πληρώνονται όλα τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ όπως Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, πρώην ΚΕΑ, επίδομα παιδιού, επίδομα ενοικίου.

Η Διοίκηση του ΟΠΕΚΑ με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι:

Την Πέμπτη 30 Απριλίου θα καταβληθούν από τον Οργανισμό τα παρακάτω επιδόματα και παροχές: Επίδομα Γέννησης, Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα, Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ), Επίδομα ενοικίου, Στεγαστική Συνδρομή, Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, Σύνταξη υπερηλίκων, Επίδομα Ομογενών.

Διευκρινίζεται ότι, η καταβολή του επιδόματος γέννησης αφορά στους δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως 31-3-2020. Για το επίδομα παιδιού η 2η δόση θα καταβληθεί 29 Μαΐου.

Υπενθυμίζουμε ότι η καταβολή των επιδομάτων, παροχών, οικονομικών και εισοδηματικών ενισχύσεων του ΟΠΕΚΑ θα πραγματοποιείται την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα.

Έκτακτο επίδομα σε οικογένειες που παίρνουν ΚΕΑ

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα δοθεί σε δικαιούχους Ελάχιστους Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ), πρώην ΚΕΑ που έχουν ένα τουλάχιστον ανήλικο μέλος στο νοικοκυριό τους, με πρωτοβουλία της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιας για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνας Μιχαηλίδου.

Με Κοινή Απόφαση των Υπουργείων Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, προβλέπεται η καταβολή επιπλέον εισοδηματική ενίσχυση ύψους 100 ευρώ για το πρώτο παιδί και 50 ευρώ για κάθε επόμενο, με ανώτατο όριο τα 300 ευρώ συνολικά για κάθε δικαιούχο. Η έκτακτη εισοδηματική ενίσχυση αφορά τόσο μονογονεϊκές οικογένειες όσο και νοικοκυριά με δύο γονείς, εφόσον υπάρχουν ανήλικα παιδιά.

Η δαπάνη της ενίσχυσης η οποία θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του τομέα της Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ανέρχεται σε 8,422,700 ευρώ και θα δοθεί σε περίπου 63.900 νοικοκυριά που ήδη λαμβάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.

Το μέτρο αυτό, αποτελεί έκτακτη ενίσχυση των οικογενειών που πλήττονται από τον κορωνοϊό και εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο των πολιτικών της Υφυπουργού για τη στήριξη της οικογένειας που αποτελεί άλλωστε βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης.



via Ειδησεις https://ift.tt/3cOE6cJ
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη